A Paramore új dala akár egy Bloc Party-nóta is lehetne

Négy év után idén ősszel új dalt adott ki a Hayley Williams vezette poprock-trió, a Paramore, ami mellett mi jól el is mentünk. Vagy az mellettünk. Lehet ezt a trehányságunkra fogni, vagy arra, hogy a This Is Why a korábban bejelentett „pop punkos múltidézéshez” meg „az első albumokhoz való visszatéréshez” képest egy egészen más (de több hallgatás után határozottan nem rossz) irányt vett a maga funkos, diszkós soundjával, és a szakszerűen ehhez pattintott klipjével – amit amúgy a Turnstile énekese rendezett. Menő.

Most itt a zenekar érkező lemezének, a február 10-én megjelenő, szintén This Is Why címet viselő anyagnak a következő előfutára, a The News, ami már jócskán alátámasztja a tagok azon állítását, miszerint:

Ez egy jóval gitárorientáltabb anyag lesz, mint az After Laughter (2017) vagy az azelőtti self-titled (2013). Egy óda a korábbi hangzásunkhoz.

És ha nem is kaptunk egy új Misery Businesst, a The News egy igen ikonikus időszakát eleveníti fel a könnyűzenének: a kétezres évek eleji/középi brit indie (rock) hullámot. A banda több interjúban is a Bloc Party munkásságát jelölte meg fő inspirációként az anyaghoz, és ezt le se tagadhatná az újonnan bemutatott trekk: a cucc matekos, táncolható, de mégis nyers és van benne egy furcsa pimaszság is. Az pedig, hogy két tétel már ekkora eszköztárat tudott felmutatni, a This Is Why-t 2023 egyik legnagyobb kíváncsisággal várt lemezévé teszi.

  1. This Is Why
  2. The News
  3. Running Out of Time
  4. C’est Comme Ca
  5. Big Man, Little Dignity
  6. You First
  7. Figure 8
  8. Liar
  9. Crave
  10. Thick Skull