A Nest of Plagues egy játékterembe menekül a valóság elől

Szeptemberben érkezik a budapesti Nest of Plagues harmadik nagylemeze, a Hellsolation, most pedig befutott hozzá a legújabb ízelítő a Mundane képében – nem, nem Mudvayne, itt nincs (annyi) br br deng. A groove/alter/metalcore-banda szokásához híven egy felettébb szórakoztató videóval ellensúlyozza a nem túl derűs témát, ami nemcsak a dalt, de az egész lemezt átjárja. Hogy pontosan milyen kételyek formálták ezt a bizonyos tételt, arról így fogalmazott a banda:

A Mundane a középszerű, átlagos élettől való elsöprő félelemről szól. Lehet, hogy egész életedben csendben szenvedsz, mert félsz szembenézni a kérdéssel: vajon tényleg különleges vagy, vagy csupán egy báb a sok közül? Mindenki próbál izgalmat találni az életében, és próbálja magának is bebizonyítani, hogy valamiben különbözik, valamiben más, mint a többiek. Ez viszont csak még ijesztőbbé teszi a gondolatot, hogy egy olyan világban, ahol mindenki a saját jelentőségteljességén gyötrődik, vajon azzá válhat bármelyikünk?

A dal klipje egy játékteremben játszódik, ami azt szimbolizálja, hogy bárki kiléphet a mindennapok fárasztó nyomorúságából és elmenekülhet a valóság elől, ha csak egy óra erejéig is. Elveszhetünk a szórakozásban, egy ideig kizárhatjuk a könyörtelen gondolatokat, de ha mindenki más is így tesz, akkor mi is a valóság? A single borítója a hétköznapi embert mutatja be – a tűzoltót, a rendőrt, a magányos srácot, az alvilágban elveszett fiatal lányt… az eltévedt lelkek között azonban a gonosz is ott bujkál.

A hangzásért ezúttal is Vári Gábor felelt a Miracle Sound stúdióban, míg a klipet Peter John Kiss készítette.

A kombók egymásra pakolása és a legmagasabb pontszám elérése után a zenekart idehaza még három nyári fesztiválon lehet megnézni:

augusztus 8. – Póstelek, Viharsarki Rockfesztivál
augusztus 10. – Cserkeszőlő, Tanyafeszt
augusztus 16. – Mátrafüred-Sástó, Fekete Zaj

Szeptemberben pedig nagyszabású közép-európai turnéra indulnak az izraeli Orphaned Land társaságában, ennek állomásai itt szemrevételezhetők.