A Morbid Angel, a Mayhem és a Cryptopsy tagjai új zenekart alapítottak

A Morbid Angelből ismert David Vincent, a Mayhem volt gitárosa, Rune Eriksen, és a Cryptopsy dobosa, Flo Monier gondolt egyet, és Vltimas néven alakítottak egy death metal-zenekart, mely ma végre egy teljes dalt is bemutatott Praevalidus címmel. A Jaime Gomez Arellano hangmérnök közreműködésével rögzített Something Wicked Marches In című debütlemez március 29-én jelenik meg a Season of Mist gondozásában.

Októberben a zenekar gitárosa, Eriksen a következőket fűzte az új szupergrupphoz:

Mintha évezredekkel ezelőtt vetődtem volna utoljára ezekre a zenei partokra, de végre újra itt vagyok. Intenzív másfél év van mögöttünk, sok tervezéssel, személyes áldozattal és utazással. Úgy gondolom, ezt mind a hármunk nevében mondhatom. Mindenesetre a fenevadat megidéztük és felvettük, a végeredménnyel pedig teljes mértékben elégedett vagyok.

A most megjelent dalról pedig az alábbiakat mondta:

Véleményem szerint bármelyik dal a Something Wicked Marches Inről egy potenciális single. Végül a Praevalidust választottuk elsőként, leginkább a közvetlensége és az intenzitása miatt, és azért is, mert ez a legjobb módja, hogy bemutassuk, hogy miről szól ez a zenekar és ez az album. Kezdődjön a gonoszak ünneplése!