A Linkin Park visszatért, bemutatkozik az új énekesnő

Hét évnyi távollét után a Linkin Park hivatalosan visszatért, leleplezte az új felállását egy élőben streamelt koncert keretében, és bejelentett egy új albumot is, ami még idén napvilágot lát.

A legfontosabb fejlemény természetesen az, hogy a korábbi híreszteléseket valóra váltva

a zenekar tényleg egy énekesnővel megy tovább, az új frontember Emily Armstrong, aki eddig a Dead Sara nevű bandában énekelt és gitározott.

Az élő felvétel tanúsága alapján a karcos hangjával elég jól hozza a néhai Chester Bennington részeit, és még a durvább ordítós témák sem okoznak neki gondot. A másik fontos változás egy doboscsere: Rob Bourdon helyett mostantól Colin Brittain adja az ütemeket, aki egyébként főállásban dalszerző és producer, és olyan bandák frissebb lemezein dolgozott eddig, mint a Papa Roach, az A Day to Remember vagy az All Time Low.

A Linkin Park többi alapító tagja, tehát Mike Shinoda rapper/énekes/producer/zenekarvezető, Brad Delson gitáros, Dave „Phoenix” Farrell basszusgitáros és Joe Hahn, a DJ mind megmarad a korábbi posztján, bár a mai visszatérő koncerten Delson sem játszott, elvileg betegség miatt, de ő ettől még ugyanúgy a zenekar része marad.

A banda Los Angelesben tartotta meg a zártkörű visszatérő koncertjét, a nagyjából egyórás műsort pedig rögtön egy új számmal nyitottak, ez a The Emptiness Machine, ami egyben az új albumuk első klipes felvezető dala is. A nyolcadik nagylemez november 15-én érkezik majd From Zero címmel, utalva a banda legelső nevére, a Xero-ra, illetve az azóta megtett útjukra. Az album számlistája az alábbi lesz:

  1. From Zero (Intro)
  2. The Emptiness Machine
  3. Cut the Bridge
  4. Heavy Is the Crown
  5. Over Each Other
  6. Casualty
  7. Overflow
  8. Two Faced
  9. Stained
  10. IGYEIH
  11. Good Things Go

Az ősz folyamán a banda további koncerteket is ad majd: a jövő héten lesz egy nagyobb arénakoncert is LA-ben, majd szeptember folyamán fellépnek még New Yorkban, Londonban, Hamburgban és Szöulban is, novemberben pedig a kolumbiai Bogotában. Jövőre pedig minden bizonnyal pörög tovább a gépezet teljes gőzzel.