A Linkin Park énekesnője reagált a vádakra, miszerint támogatott egy szexuális bűnözőt

Hét évvel Chester Bennington halála után hamvaiból támadt fel újra a Linkin Park, két friss taggal, turné- és albumbejelentéssel. Ahogy az várható volt, ez fel is robbantotta az internetet, a rajongótábor kettészakadt: van, aki szerint ez már nem az az LP, ami Chester halálával odalett, és hagyni kellett volna az egészet, míg a másik oldal üdvözölte az új felállást és az ezzel járó következő fejezetet. A legtöbb kritika mégis az új énekes, Emily Armstrong (Dead Sara) személyét érte, és nemcsak azért, mert nem annyira egyezik a hangja a néhai rocksztáréval, vagy egész egyszerűen mert nő.

Emily ellen olyan vádakat hoztak fel többen – köztük Cedric Bixler-Zavala (The Mars Volta, At the Drive-In, Antemasque stb.) egy azóta már törölt, de az interneten még fellelhető kommentben -, hogy az énekesnő kiállt a tavaly két nő elkábításáért és megerőszakolásáért minimum harminc évre ítélt Danny Masterson (Azok a ’70-es évek show; Négy férfi, egy eset; The Ranch) mellett, és régi barátként a színész egyik utolsó támogatója lehetett a közeli családtagjai mellett. A szálak a szcientológia egyházon keresztül értek össze, aminek tagja Cedric, Danny, de még a két áldozat, illetve állítólagosan Emily is – aki ezt soha nem jelentette ki, habár anno feltűnt az egyház egyik gáláján, ahol még kép is készült róla Cedrickel közösen. Bixler-Zavala egyébként úgy érintett az ügyben, hogy az ő felesége, Chrissie az egyik megerőszakolt nő, és állítása szerint Masterson tárgyalása alatt Armstrong és társai próbálták zsarolással meggyőzni a feleségét, hogy ejtse a vádakat a színész ellen.

Természetesen több se kellett, az internet hullámai össze is csaptak az énekesnő feje felett, aki egy nap elteltével az Instagramján egy sztoriban reagált az őt ért vádakra:

Sziasztok! Emily vagyok, sokatok számára egy teljesen új arc. Csak szerettem volna tisztázni valami, ami még régebben történt.

Néhány évvel ezelőtt megkértek, hogy támogassak egy bírósági tárgyaláson valakit, akit barátomnak tekintettem, és megfigyelőként elmentem egy korai meghallgatásra. Nem sokkal később rájöttem, hogy nem kellett volna. Mindig igyekszem a jót meglátni az emberekben, és rosszul ítéltem meg őt. Azóta nem is beszéltem vele. Elképzelhetetlen részletek derültek ki róla, és később bűnösnek találták.

Hogy a lehető legvilágosabban fogalmazzak: nem helyeslem a nőkkel szembeni erőszakot, és együtt érzek az ilyen bűncselekmények áldozataival.

Nem tudni, mire lesz elég a szűkszavú reakció az ellen a hadjárat ellen, ami nemrég a Code Orange gitáros-énekesnőjét is elérte, amiért csatlakozott Marilyn Manson zenekarához.

A lényeg, hogy nem tűnik úgy, hogy a Linkin Park megingott volna ezen ügy miatt, sőt, erejük teljében robognak tovább a röpke világkörüli turnéjukra, ami jövő hét szerdán startol Los Angelesben (Európát pedig mindössze Londonban és Hamburgban érinti). November 15-én pedig érkezik a From Zero nagylemez, amiről a zenekar alább, a Zane Lowe-vel készített interjúja során többet is elárult: