A Linkin Park egy újabb kiadatlan dallal ünnepli a Meteora 20. születésnapját

Március 24-én tölti be a huszadik születésnapját a Linkin Park második nagylemeze, a Meteora, aminek alkalmából a zenekar bemutatott egy újabb kiadatlan dalt, ami eredetileg a 2003-as albumra készült. A Fighting Myself című darabról Mike Shinoda azt mondja, annak idején be sem fejezték teljesen, sőt ő igazából el is felejtette, hogy a dalból egyáltalán készült olyan verzió, amihez nemcsak  a saját rapjei lettek felvéve, hanem Chester Bennington is énekel. Aztán a menedzsment egyik munkatársa talált egy 90%-ig kész verziót, amin már csak néhány utolsó simítást kellett elvégezni. Mike elgondolkodott azon is, hogy utólag jobban átszerkeszti a dalt, még a rap részeit is újra akarta írni, de a zenekar végül úgy döntött, hogy az lesz a legjobb, ha a dal kiadott verziója a lehető legközelebb áll a 20 évvel ezelőtti eredeti elképzeléseikhez.

Fighting Myself a második előzetes szám a Meteora jubileumi deluxe verziójáról, amit – hasonlóan a Hybrid Theory 2020-as újrakiadásához – több lemeznyi bónusz anyaggal (kiadatlan dalokkal, demókkal, koncertfelvételekkel, dokumentumfilmekkel) turbóztak fel. A közel 100 (!) számból álló anyag április 7-én érkezik a streaming platformokra, a fizikai kiadásokat pedig itt lehet megrendelni.

Ezeket az újrakiadásokat leszámítva a banda látszólag továbbra sem heverte ki Chester Bennington 2017-es öngyilkosságát, és ahogy Shinoda nemrég leszögezte:

semmilyen turné vagy új zene vagy új album nincs kilátásban, és aki azzal hitegeti magát, hogy a Linkin Park hamarosan újra beindul, az csak saját magának okoz csalódást.

Az újonnan előásott Linkin Park-számok mellé Mike pár hete egy új szólódalt is kiadott Kailee Morgue énekesnővel közösen a Sikoly VI filmhez.