A Limp Bizkit új, világbékét teremtő klipjében együtt zenél és barbecue-zik Putyin és Zelenszkij

Alapvetően nem szokásunk másfél évvel korábban megjelent lemezekhez készült klipekkel foglalkozni, de ha valami annyira formabontó és abszolút agyfasz, mint a Limp Bizkit új videója, ami a legutolsó albumuk, a Still Sucks nyitányához, az Out of Style-hoz készült, akkor muszáj kivételt tennünk.

A deep fake technológiával készült klipben a tagok a világ jelenleg leginkább egymásnak feszülő vezetőinek bőrébe bújnak. Fenyegetésről vagy tényleges lerohanásról viszont szó sincs: Vlagyimir Putyin, Joe Biden, Volodimir Zelenszkij, Kim Dzsongun és Hszi Csin-ping csak söröznek, jammelgetnek egy garázsban, miközben Tom Cruise süti nekik a békességet jelképező hot dog-virsliket. Hogy mi a csokis tengeri csillag?!

Fred Dursték az egész 2021-es lemezükkel parádésan mutattak középső ujjat a hatereknek. A Still Sucks nemcsak tematikájában nem vette magát egyáltalán komolyan, és ült fel a „mi vagyunk a világ legseggfejebb bandája” vonatra, de a hozzá készült videók is egytől egyig teljesen elvont marhulások: a Dad Vibes először egy rajongók által készített vizuált kapott meg hivatalos videóként, majd a „faterok” maguk forgattak rá egy klipnek nehezen nevezhető valamit – telefonnal. Vagy elég egy pillantást vetni a mostani cuccra, amiről amúgy is nehéz levenni a szemet. Mi azért el tudtuk volna még képzelni kicsiny hazánk köpcös kapitányát ebben a díszes társaságban, de talán majd legközelebb.

A Limp Bizkit idén Európába is ellátogat, hozzánk legközelebb a bécsi Gasometerben játszanak április 2-án, a brit Wargasm és a Blackgold társaságában. Egyéb állomásokért és jegyekért érdemes ellátogatni a zenekar honlapjára.