A létezés kérdéseit ízlelgeti a Gear új EP-je

Pandémia ide vagy oda, szerencsére a budapesti Gearnek sikerült kihoznia még a nyáron a második EP-jét, Man’s Search for Meaning címmel. A hardcore punk-banda ötszámos lemeze az Idioteq hasábjain debütált, fizikai formátumban pedig a 9 Lies kiadónál lesz elérhető ősszel. A dalokat a Grenma Stúdióban vették fel, az utómunkákat Botlik Mátyás végezte, a borítón pedig jó sok ember dolgozott: Simon Péter festette, a minta Simon Veronika és Kobera Gábor munkája, Borsos Renáta pedig fotózott hozzá. A srácok zenéje elképesztő fejlődésen ment keresztül, amennyire szerethető volt az első EP nyersessége, ennek épp annyira a kiforrottsága.

A kislemez mellé a zenekar szavait idézzük, alatta pedig meg is lehet hallgatni ezeket a király dalokat!

A lemezt Viktor E. Frankl regénye után neveztük el, aki egy osztrák pszichológus és holokauszttúlélő volt. A könyv az útkeresésről szól egy ígéretesebb jövő felé, még a haláltáborok horrorja és elképzelhetetlen fájdalma után is. Ez az öt dal egyaránt szól a mindennapi életünk negatív és pozitív hatásairól, a létezés és az emberiség kérdéseiről. Frankl alkotta metódusának lényege elfogadni a megváltoztathatatlant, az élet fájdalmát és örömét, valamint saját választásunk alapján tartalmassá és változatossá tenni az életet. Úgy gondoltuk, hogy a dalszövegeink és ez az elgondolás tökéletesen passzolnak egymáshoz, így a 7”-nek is a “Man’s Search for Meaning” címet adtuk.

A lemez egy hosszú folyamat volt számunkra. Néhány változás történt a felállásunkban, volt rengeteg próbánk, és sok időt és energiát fektettünk bele a lemez felvételébe. A felvételi folyamat alatt robbant be a COVID-19 pandémiája, ezért úgy döntöttünk, hogy a munkálatokat a szigorú karanténidőszak után fejezzük be. Sikerült befejeznünk a felvételt és az utómunkákat, és reméljük, hogy a jövőben minden rendben lesz. Megpróbálunk annyi koncertet csinálni, amennyit tudunk, és remélhetőleg mindenkivel találkozunk, aki olvassa ezt a cikket. Addig is írjatok nekünk, hallgassatok hardcore punkot és vigyázzatok magatokra!

Az Idioteq arra is megkérte a zenekart, hogy osszák meg a lemez inspirációit. Ebből született is egy Spotify-lista, amin fellelhetőek külföldi és hazai cuccok egyaránt, baromi sok műfajból és korszakból: