A legnehezebb időkről írt számot a Devil Sold His Soul

devilsoldhissoul

A 2014-es Belonge ≠ Betray kislemezt követően két év hallgatás következett a Devil Sold His Soul életében, ám szerencsére ennek vége, ugyanis a zenekar a napokban új számot mutatott be. A londoni banda a Basick Records-nál megjelenő dala a The Reckoning címre hallgat, és az elmúlt időszakok nehéz és küzdelmes eseményeit dolgozza fel.

A zenekar énekese, Paul Green így foglalta össze a dal mondanivalóját:

Tizenkét éve vagyunk egy zenekar. Az eddig megtett út során a legjobb emberekkel találkoztunk, és együtt osztoztunk a féltve őrzött emlékeinken. De ahogy az életben mindig, a jó időknek elkerülhetetlenül vége szakad. Ez a szám a legnehezebb időkben átélt küzdelmeinknek állít emléket, és bemutatja, hogyan jutottunk túl rajtuk, és léptünk tovább, zenekarként és egyénenként egyaránt.

Két éve nem adtunk ki új anyagot, és számunkra ez egy nagyon kemény két év volt. Elkezdtem megkérdőjelezni a zenekar létjogosultságát, és szerintem mindannyian így voltunk ezzel. Ez a dal a sötét időkről szól, szívből jön, és annyira őszinte amennyire csak lehetséges. A küzdelmeinket meséli el, amelyeken reméljük, hogy már túl vagyunk.

A dal elkészülése után a zenekar a következőket nyilatkozta:

Nem sokkal a szám befejezte után értesültünk Tom Searle tragikus haláláról. Óriási sokként ért minket, ahogy számtalan más embert is a bolygón. Mivel 2004-ben ugyanarról a színtérről indultunk, különleges viszonyt ápoltunk az Architects-szel, közös utat jártunk be a korai időkben és együtt turnéztunk az évek során. Mindig is mélyen tiszteltük őket zenészekként és emberileg is. Szerettük volna a támogatásunkat kifejezni a Tomhoz közel állók és az érte gondoskodók irányába. Ezért a Tom munkája és élete iránti tiszteletből a megjelent szám minden bevételét fel szeretnénk ajánlani a The Martles Hospice-nak. Reméljük, hogy az összegyűjtött pénz hasznos lesz azok számára, akik halálos betegséggel küzdenek, és akik közel állnak hozzájuk a szükség idején. Kérjük, adományozz te is ezért a jó ügyért. Köszönjük.

Paul, Jonny, Jozef, Leks, Paul és Rick – Devil Sold His Soul

Hatalmas tisztelet a srácoknak!