A Korn szerint ráadásozni tök béna

Hány olyan koncerten voltál már (ha nem is mostanában, de régebben), ahol a fellépő eljátszott tizeniksz dalt, kivéve pont a legnagyobb slágerét, aztán levonult, nyilvánvalóan kamuból, hogy némi időhúzás után – nahát! – mégiscsak visszatérjen még egy-két dalra? Hát nem tök felesleges és fárasztó ez az egész hercehurca? Szerintem de, és egy friss interjú alapján a Korn gitárosa, Brian „Head” Welch szerint is:

Sosem voltunk egy ráadásozós banda. Sokat vitáztunk ezen: „Az annyira béna, haver. Annyira béna. Mindig követelik, de…” Nem szoktunk ráadásozni. Az interjúkban is mindig elmondtuk: „Nem ráadásozunk. Beleadunk mindent, és annyi.” Aztán a rajongók elkezdtek háborogni, különösen más országokban. Úgy állnak hozzá, hogy „tiszteletlenség, ha nem jöttök vissza.” Szóval kénytelenek vagyunk. De a mai napig nem szeretjük, mert mindenki elvárja, és már nem is igazán éljeneznek érte. Csak ott állnak, és „Oké…” Az egész ráadásosdinak az volt a lényege, hogy már befejeznéd, de a közönség visszatapsol. De mostanra az egész elcsesződött.

Mellékesen a Korn az eddigi négy magyarországi, szigetes és voltos fesztiválfellépésen mindig ráadásozott, mindig 3-4 dalt, köztük mindig olyan kötelezőket, mint a Blind és a Freak On a Leash. Szóval ha el is hisszük Headnek, hogy csak muszájból csinálják, arra akkor sem nagyon ügyelnek, hogy a mutatvány ne legyen náluk is tök átlátszó…

Az eddigi négy hazai koncert után az ötödik idén jönne, június 22-én a Budapest Arénában, de a járványhelyzet miatt egyre valószínűbb, hogy megint el fogják halasztani.

Head egyébként ebben a hónapban adta ki a Love & Death nevű zenekara második albumát, és a hírek szerint a Korn is dolgozik valami új cuccon, de erről egyelőre nem nagyon akarnak konkrétumokat elárulni.