A jövő évre csúszhat az új Killswitch Engage megjelenése

A korábbi tervekkel ellentétben valószínűleg mégsem jön ki 2018-ban a Killswitch Engage új lemeze. A zenekar énekese, Jesse Leach az év elején még azzal számolt, hogy a nyárra valószínűleg elkészül az anyag, de aztán áprilisban meg kellett műteni a hangszálait, ami miatt még nem tudta felénekelni az új dalokat.

A napokban Mike D’Antonio basszer így összegezte a helyzetet egy interjúban:

Sajnos Jesse torokműtétje kicsit megakasztotta a lemez munkálatait. Egyelőre 22 dalunk van, szóval ebből még kiválogatjuk a legjobbakat. De inkább legyen több, mint kevesebb, így legalább nem kell utólag összecsapni semmit. A dobok készen vannak, a basszus készen van, a gitárok is nagyrészt készen vannak, az ének nem éppen. De amint elkészülünk vele, jön is ki a lemez.

Nagyon reméltük, hogy még a nyári turné előtt ki tudunk adni valamit, vagy hogy legalább a lemez felvezetése lehet majd a turné, és aztán utána jöhet a megjelenés, de nem úgy alakultak a dolgok. Épp most írunk alá egy új lemezszerződést. […] Remélem, hogy még az újév előtt kint lesz, de nem ígérek semmit. Inkább szép lassan haladunk vele, hogy Jesse is elégedett legyen és megfelelő körülmények között tudjon énekelni.

Az interjú után pár nappal a zenekar azt is bejelentette, hogy elhagyták a Roadrunner istállót, és az új album Amerikában a Metal Blade-nél, a világ többi részén pedig a Columbia/Sony Music gondozásában fog megjelenni. Az album egyik dalában egyébként a banda korábbi énekese, Howard Jones is szerepelni fog.

A Killswitch Engage az aktuális nyári turnén Budapestre is visszatér, június 16-án játszanak az Akváriumban.