A Jinjer lejátszotta az első koncertjeit a háború kitörése óta

2022 nem egy könnyű év az ukrán Jinjer számára. Először Oroszország támadást mért hazájukra, majd emiatt az összes koncertjüket lemondani kényszerültek (beleértve egy, a Slipknottal közös masszív amerikai turnét is), hogy a saját módszereikkel próbálják támogatni népüket és mindenkit, aki Ukrajnában ragadt.

Most viszont a zenekarnak megadatott a lehetőség, hogy ne csak elhagyják az országot, de tegyék ezt az ukrán kulturális minisztérium által szponzorált kulturális nagykövetekként. Ez azért elég menő, nem? A banda így már egy jóval nagyobb rétegtől tud támogatást remélni és szélesebb körben tudja felhívni a figyelmet a háború borzalmaira.

A jó hírrel együtt egy iszonyat last minute EU-turné is bejelentésre került, aminek az első állomása június 10-én volt a svájci Greenfield Festivalon, akinek pedig ez nem esett épp útba, az múlt hétvégén a szomszédos Nova Rockon is elcsíphette Tatiékat. Erről a két fellépésről alább láthatók felvételek. Bár minket nem érint a nyári önálló etap, jövő februárban azért csak beköszönnek hozzánk is a Bullet For My Valentine és az Atreyu társaságában. Aki viszont addig nem tud várni, az július 27-én a szlovén Metaldaysen és augusztus 10-én a cseh Brutal Assaulton (vagy tulajdonképpen bárhol Európában) is meglesheti a főnixként hamvaiból feltámadó zenekart.