A homo deus intersztelláris hódítása – Új dallal jelentkezett a Needless

Második lemezének kiadására készül a dánszentmiklósi Needless. A modern death metalt blackkel, thrashsel, meg még a jó ég tudja, milyen kőkemény stílusokkal ötvöző csapat egy koncepciós albumot tervez kiadni jövő januárban, ami tematikáját illetve a – manapság igen nagy népszerűségnek örvendő – csillagközi környezetbe kalauzolja a hallgatókat. Az album a The Cosmic Cauldron címet viseli és a dán Uprising Records gondozásában fog holdvilágot látni, ami azért elég menő dolog.

A lemez első ízelítője, a címadó darab már meg is hallgatható, a srácok pedig így írták le a kiadvány mögött meghúzódó sztorit:

Egy távoli, fiktív jövőben az emberiség maroknyi túlélője fel kell, hogy vegye a történelem eddigi legnagyobb terhét. Egy nem evilági entitásnak, a kozmikus üstnek az ajándékát: a “látást”, mellyel megkezdődhet a homo deus intersztelláris hódítása. Ebben az epikus fejezetben születik meg a lemez antihőse és egyben a zenekar hatodik tagja, illetve ún.”mascotja” is: Az Űrből Való, a Voidian.

A szöveges videót Bánfalvi László (Divination Video Studio), az artworköket pedig Mark Cooper (Mindrape Art) és Ömböli Tamás (Geometric Rot) készítették.

A zenekar ma, október 29-én a Kék Yukban koncertezik, a Divided zenekar Halloween-buliján, ahol fellép még a Türböwitch és a Bloody Holly and the RicketZ is. Event itt.