A fojtogató komfortzóna – Bemutatta harmadik dalát a Midnight in November

A 2018-ban alakult fővárosi Midnight in November noha ritkán, de akkor annál hangosabban hallat magáról. A nagyjából a Silent Planet-, Volumes– és Northlane-vonalon mozgó csapat gőzerővel dolgozik első nagylemezén, ami kapásból egy koncepciós kiadvány lesz, a hét fő bűnnel a reflektorfényben. Az első dalról itt írtunk, a másodikat itt csekkolhatod és most megérkezett a harmadik kedvcsináló is, ami a henyélés és a halogatás témakörét pedzegeti ironikusan Run (Acedia) címen. Mivel a srácok minden lényeges infót megosztottak a Facebookon a dallal és a lemezzel kapcsolatban, így azt én jó lusta módon (igazodva a tematikához) be is másolom ide:

Nagy örömmel és izgatottsággal szeretnénk elújságolni, hogy a mai napon végre megjelent a harmadik dalunk, a RUN.

A RUN egy készülő koncepciós album legfrissebb darabja. A nagylemezünkön a hét fő bűnt járjuk körül és azt, hogy az egyes bűnöket mi hogyan, milyen módon éltük meg és hogyan követtük el a saját életünkben.

Míg a 2019-ben megjelent REASON [LUXURIA] a bujaságot mutatta be, önmagunk feladását a szerelemért és a testi vágyakért, a tavaly év végén érkezett TEARS OF GAIA [GULA] pedig a falánkságot, a világunk, a bolygónk felfalásán keresztül, a RUN [ACEDIA] most a címmel picit ellentmondó módon a lustaságot/jóra való restséget helyezi a középpontba.

Valószínűleg sok ember számára lehet ismerős az az állapot, vagy az a periódus az életünk során, amikor igyekszünk teljesen elzárkózni a külvilágtól és a minket, vagy akár a környezetünket és az egész világot érintő problémák elől. Az állapot, amikor képtelennek érezzük magunkat arra is, hogy akár a legkisebb erőfeszítést megtegyük annak érdekében, hogy segítsünk magunkon vagy másokon, és inkább a menekülést választjuk. Viszont ebbe az állapotba rettenetesen könnyű belekényelmesedni. Hiába válik a saját elménk is egy egyre sötétebb és kietlenebb hellyé a külső ingerek nélkül, mégis rettentően nehéz onnan kilépni. Rossz belegondolni, hogy a komfortzónánk valójában milyen fojtogató hellyé is tud válni.

Nagyon szeretnénk konkrét dátumot, vagy legalább egy körülbelüli hónapot megcélozni az album megjelenésére, de még nagyon korai lenne. Mivel a zenekar minden tevékenységét mi magunk végezzük a zene megírásától a felvételeken át grafikai és videóanyagok elkészítéséig, szeretnénk minden dalt addig csiszolni, míg azt nem érezzük, hogy kihoztuk magunkból a lehető legjobbat.