A Fish! még utólag belerúg egyet 2022-be

A Fish! eddig sem finomkodott, ha egy jelenséget vagy egy számára nem tetsző dolgot a szájára vett, de az új, Huszonkettő című dalában talán az eddigi legkeményebb társadalomkritika fogalmazódott meg. A szám a hamarosan megjelenő nagylemezük második felvezető dala a decemberi Csipsz és kóla után, és videó is készült hozzá, ami tovább erősíti a zenekar mondanivalóját.

A Fish! legutóbbi albuma 2021-ben jelent meg Pozitív címmel, két év után pedig itt van a kanyarban a hetedik nagylemez, a Régen minden jobb volt. A 11 új dal szövegeiben a politika ekézése mellett a környezetvédelem és a zeneipar is szóba kerül, de megvannak a motivációs jellegű Fish!-dalok is. Ami a stílust illeti, az maradt a karcos punkpop. A Huszonkettő a már megszokott vitriolos hangvételt is túllépi, és rendesen odamond a politika szereplőinek. A dalról Kovács Krisztián énekes ezt mondja:

A Pozitív Zárójel című dalának ars poeticája jelenik meg a Huszonkettőben is: maradunk a nem létező középen. Eredetileg januárban akartunk kijönni a dallal, de a zenekaron belüli fennforgás miatt ebből március lett. Ennek ellenére a mondanivaló most is érvényes, és reméljük, hogy az idei év nem lesz olyan borzalmas, mint 2022.

A banda ma kezd bele a tavaszi turnéjába, és ezek lesznek az utolsó koncertjeik Hámori Dávid “Dáci” dobossal, aki egy hónapja jelentette be a kilépését. A dátumok:

március 17. – Debrecen, Roncsbár (+ Vodka for Kids)
március 24. – Tatabánya, Roxxy (+ Vodka for Kids)
április 1. – Miskolc, Helynekem (+ Vodka for Kids)
április 8. – Szombathely, Végállomás (+ Red Swamp, Vodka for Kids)
április 21. – Nyíregyháza, Club Hollywood (+ Vodka for Kids)
április 28. – Pécs, PEN fesztivál
május 5. – Budapest, Barba Negra Red Stage (+ Kies, Vodka for Kids)

Események a facebookon.