A #felleng legyen az új #feeling – Bemutatkozik a Felleng

A Felleng egy piszkosul fiatal budapesti zenekar, de lényegében az egyéves fennállásuk alatt minden olyan összejött nekik, ami csak a „nagyoknak” szokott: egy nagylemez, klip egy híresség vendégszereplésével, rádióban játsszák a nótájukat stb. A Szűcs Dávid (ének, gitár), Kóbori Dávid (dob), Németh Bálint (ének, basszusgitár) és Harsányi Dániel (gitár) felállású pop rock/pop punk-csapatnak március 13-án jelent meg a Viszi a szél című albuma, ami tökéletesen megágyaz a jó időnek, a nyárnak és a hajnalba torkolló buliknak, és szerencsére minden fontosabb streaming platformon megtalálható, úgyhogy nincs mese: tessék rákattanni!

A megjelenés mellé Kóbori Dávid mesél pár dolgot a zenekarról, az inspirációkról, és a névválasztásról:

Hárman már (Szücsi, Dávid, Bálint) hosszú éveken keresztül más-más bandákból ismertük egymást, volt több közös este is amikor egy színpadon játszottunk, csak nem egy formációban. 2019-ben jött az ihlet, alapítsuk meg “A” zenekart és el is kezdtünk tervezni. 2020 tavaszától számítjuk a hivatalos megalakulásunkat, amikor Dani belépésével teljessé vált kis csapatunk.

Műfajunkat tekintve pop-punk egyveleget játszunk, elsősorban a ’90-es és 2000-es évek meghatározó kaliforniai punk zenekaraiból inspirálódva, mint a Blink-182, a Green Day, és az All Time Low. Ezt a vonalat pedig más-más stílusokkal keverjük egyéniségeinkből fakadóan, éppen ami jön, természetesen magyar nyelven.

A zenekar nevét Dávid dobta be a közösbe, és ez volt hosszú idő után az egyetlen, amire egyszerre mindenki bólintott. A lemezen található dalok nagy része már szinte készen volt a megírást tekintve, mire meglett a név.

A zeneszerzésről és szövegírásról:

Alapvetően együtt írjuk a zenéket, legtöbbször Szücsi és Dávid alapötleteit használjuk fel, viszont van olyan, amikor Bálint és Dani is berongyol egy szinte kész elképzeléssel, és azokat formáljuk hangszerileg és zeneileg igazán a saját ízlésünkre. Ezt a lemeznél Oláh Marcell hangmérnökünk és cimboránk még producerelésileg megfejelte egy jó adag ötlettel.

A szövegeket általában Szücsi és Bálint hozza. A lemeznél pár szám erejéig jóbarátunk, Papp Zsigmond is kisegített minket. Van olyan szöveg, ami a dal megszületése előtt megvolt már nagyrészt, van ami csak a dal zenei részének megírása után üt be. Viszont mindig együtt tesszük véglegessé, amikor mindenkinek igazán tetszik.

Az új albumról, a hozzá készült klipekről és a jövőbeli tervekről:

Az album az elejétől a végéig átvezet minket a világvége előtti utolsó házibuli általunk elgondolt pontjain. A buliba való megérkezéstől, a szerelmi egymásra találáson keresztül, a jó útról való letérésen, majd visszatérésen át, egészen egy összegző lezárásig.

Első dalunk megjelenésileg és megírásilag is a #Művilág volt. Kovács András Péter főszereplésével és Matuz Ádám lencsevégével készült hozzá első klipünk is. A dallal eljutottunk a Petőfi TV-be és nemrég a Petőfi rádió is elkezdte játszani, ami óriási nagy megtiszteltetés számunkra. A dal témája a túlzott okostelefon- és közösségimédia-használat, amit a klipben ki is figurázunk, a rendező legnagyobb “örömére”.

Ezt követően több számot is megmutattunk a lemezről és az albummal együtt új klipet is készítettünk, Múltunk volt a nyár címmel, ami egy mindenki életében előforduló érzésről szól. Nekünk is sok olyan barátunk volt, aki egy időszakban fontos és elengedhetetlen volt számunkra, de egy idő után viszont eltávolodtunk, elsodort az élet egymástól. Elmúlnak ezek a pillanatok, de emlékeinkben megmaradnak. Ezt a keserédes érzést dolgozza fel a dal.

Főbb céljaink közt az szerepel, hogy minél több embert elérhessünk addig, amíg nem állhatunk a “deszkákra”, hogy a magyar zenei élet aktív részeseivé válhassunk és hogy a #felleng legyen az új #feeling!

Alább pedig mutatjuk a mutatnivalókat: