A Dillinger’ búcsúzóul egyszer még végigjátssza a Mike Pattonnel közös lemezét

the dillinger escape plan + mike patton - irony is a dead scene

Ugye 2017 volt a The Dillinger Escape Plan utolsó éve, aminek a végén a káoszkirály zenekar egyszer s mindenkorra feloszlatja magát. Ben Weinmanéknak mindössze három koncertje maradt hátra, mindhárom a Karácsony utáni napokban lesz New Yorkban, a Terminal 5 nevű koncertteremben.

A banda most bejelentette, hogy az első bulin, december 27-én nem kisebb név fog velük színpadra állni, mint Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle, satöbbisatöbbi), akivel a zenekar 2002-ben egy közös kislemezt is kiadott, most pedig együtt újra végig is játsszák majd az Irony Is a Dead Scene EP-t. Ilyet egyébként eddig mindösszesen egyszer csináltak, mégpedig nem sokkal az anyag megjelenése után, ’02 Szilveszterén, szintén pont New Yorkban. Alább végig is lehet nézni az akkori koncertet.

Az első estén egyébként Weinmanék új fogadott trónörökösüket, a nyáron Budapestre is magukkal hozott svéd God Mother zenekart is vendégül látják, míg 28-29-én a Code Orange és a Daughters nyitnak Puciatóék előtt. Enyhe kifejezés, hogy irigykedünk a New York-iakra.