A Darkness Everywhere megidézi a ’90-es évek svéd melodeath hangzását

Minden kétséget kizárólag a két évtizeddel ezelőtt virágkorukat élt stílusok és műfajok újjáélesztése zajlik jelenleg. Ezek közül persze vannak olyanok, amik nagyobb figyelmet kapnak (nu metal, metalcore, pop punk stb.), és akadnak ugyancsak kitűnő hangzásvilágok, amik hiába termeltek ki máig megkerülhetetlen bandákat és albumokat, egyszerűen jóval kisebb figyelem összpontosul rájuk. Gondolok most itt példának okán a svéd (dallamos) death metalra.

Ezt a hiányosságot próbálja most orvosolni a kaliforniai Oaklandben 2020 végén alakult Darkness Everywhere. A csapatot olyan bandák volt és jelenlegi zenészei erősítik, mint a szintén dallamos deathben utazó Light This City, vagy a szimfonikus metalt játszó Crepuscle. A srácok saját megfogalmazásuk szerint a korai In Flames, At the Gates és Dark Tranquillity vibe-ot akarják megidézni, és méltóképp emléket állítani a műfaj legnevesebb képviselőinek, ami az első bemutatott dal alapján borítékolható is. Egy gond van csupán a Reign of Chaos című darabbal: amint beindulna, már véget is ér a maga két és fél percével.

A zenekar bemutatkozó EP-je február 25-én érkezik The Seventh Circle címmel és olyan vendégelőadókkal, mint Laura Nichol (Light This City) vagy John Henry (Darkest Hour).