A Darkest Hour legújabb számával a thrash túlélői előtt tiszteleg

Darkest Hour

Március 10-én jelenik meg a metalcore-alapvetés Darkest Hour kilencedik nagylemeze, a Godless Prophets & the Migrant Flora, ami egy jóval karcosabb, tüskésebb anyagnak néz ki, mint a legutóbbi, slágeres self-titled lemez, és ugyanebbe az irányba mutat a banda frissen megjelent legújabb száma is. A Those Who Survived című darabról Mike Schleibaum gitáros a következőket meséli:

Néhány másik számmal ellentétben, amiket elektronikus úton írtunk és demóztunk fel újra meg újra, ezt az old school módszerrel, a próbateremben írtuk. Elég rég óta nem gyúrtunk rá ennyire a thrash-es vonásainkra, szóval most jól esett kicsit kinyújtózni és összehozni egy ilyen számot. Egyfajta tisztelgés a klasszikusok előtt, amiken felnőttünk. Egyesül benne a Metallica, a Slayer, az At the Gates és a Carcass iránti imádatunk.

A dal egy másik érdekes vonása, hogy nincs benne szóló – szeretem benne, hogy ilyen lett. Ne értsetek félre, az album tele lesz tekeréssel, és soha nem is rejtettük véka alá, mennyire imádunk mindent a szólózásban, de szeretem, hogy ez a szám egy kicsit elkülönül, mint egy kimondottan riffelős darab.

A zenekar április 18-án újra Budapesten játszik, a Barba Negra Trackben nyitnak majd a Parkway Drive és a Stick to Your Guns előtt.