A Clutch írt egy dalt arról, hogy az oltással egy torzítópedált kapsz az ereidbe

A marylandi Clutch zenekar klip formájában tette közzé új szerzeményét. A Red Alert (Boss Metal Zone) című dalt a pandémia alatt történt egyik eset ihlette, mikor a neten terjengő, állítólag a COVID-oltással együtt a szervezetbe kerülő 5G chipet ábrázoló rajzról kiderült, hogy az nem más, mint egy Boss Metal Zone torzítópedál áramköri rajza. A dalról és a Szárnyas fejvadász világát idéző klipjéről Neil Fallon énekes mesél:

2021 elején hallottam róla, hogy a Boss Metal Zone pedal áramköri rajzát használják „bizonyítékként” arra, hogy a Covid-19 vakcinában van egy olyan elektromos alkatrész, ami az 5G mobilhálózatokkal kommunikál. Nyilván az egész egy hülyeség volt. Úgy hangzott, mint valami Philip K. Dick-történet. Nem akartam konkrétan a Covid-19 vakcinákról írni egy dalt, így inkább a Philip K. Dick-es megközelítést választottam (megint). Eszembe jutott az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? regény (főleg a replikánsok, mint annak megtestesítői, hogy mi valódi és mi nem valódi, vagy hogy van-e egyáltalán különbség). A videó nem is titkolja, hogy egy tisztelgés akar lenni Philip K. Dick előtt, és egy olyan jövőben játszódik, ahol torzítás csörgedez az ereinkben.

A zenekarnak ez az első új dala a 2018-ban megjelent Book of Bad Decisions lemez óta, így jogosan reménykedhetünk abban, hogy egyben egy új album előfutára is. A banda idén fellép a Sziget Fesztivál utolsó napján, augusztus 15-én.