A Chelsea Grin énekese csak ott hajlandó fellépni, ahol nem kötelező az oltás a koncertezéshez

Napjaink talán legfontosabb kérdése az élőzene berkein belül, hogy kik élhetnek a koncertre járás lehetőségével. Csak azok, akik megkapták a koronavírus elleni oltásukat, vagy azok is nyugodtan részt vehessenek a rendezvényeken, akik elhatárolódtak ettől? Rengeteg pro és kontra érv van mindkét oldalon, talán majd egyszer, egy másik cikkben kivesézzük ezt is.

Addig is az Oltottak vs. oltatlanok mai adásából: Tom Barber, a Chelsea Grin és a Darko énekese egy Instagram-sztoriban jelentette be, idézem:

Ha egy országban vagy államban kötelező az oltás ahhoz, hogy fellépjek, akkor nem fogok fellépni.

Egyelőre több sebből vérzik ez a – valószínűleg hirtelen felindulásból született – poszt, ugyanis az nem derült ki, hogy például a Chelsea Grin többi tagja is így gondolkodik-e. Ez amiatt is fontos kérdés, mert jövő februárra már le van kötve egy co-headliner turné a Carnifexszel, ami szinte egész Európán végigmegy (mi sajnos kimaradunk a szórásból), és nem egy országban szigorú beléptetési szabályok vannak, például van, ahova egyes országokból oltatlan személy be se teheti a lábát.

Mi mindenesetre várjuk a fejleményeket, hogy mi lesz ennek a történetnek a konklúziója. Addig is itt a csapat egy fellépése 2018-ból, amikor a koronavírus még nem forgatta fel fenekestül az életünket, és minden talán egy picivel jobb volt.