A Bury Your Dead énekese a színpadon jelentette be a Furnace Festen, hogy ez az utolsó bulija a bandával

A nyár vége Amerikában egyáltalán nem jelenti azt, hogy vége a fesztiválszezonnak. Múltkor a Louder Than Life tartogatott számunkra is pár emlékezetes pillanatot, jelenleg pedig az alabamai Birmingham városában a Furnace Festamire tavaly már mi is nyáladzottunk nem keveset – pörög olyan nevekkel a fedélzeten, mint az August Burns Red, a Coheed and Cambria, az Underoath, a Poison the Well, vagy épp a Trapped Under Ice, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

A fesztivál pénteki napján állt színpadra a Bury Your Dead is, akik jól meg is mozgatták a közönséget. Egy ponton viszont

Mat Bruso énekes bejelentette, hogy ez az utolsó bulija a bandával.

Bruso már nem először hagyja ott a zenekart, 2007 és 2011 közt se volt jelen, akkor Myke Terry vette át tőle ezt a posztot. A hardcore/metalcore-banda sorsa így elég kilátástalan, bár tény, hogy egy öt évvel ezelőtti EP-t leszámítva 2011 óta nem is adtak ki semmi újdonságot, lényegében csak fel-fellépnek a hasonló kaliberű feszteken. Ennek ellenére az eddig megjelent hat nagylemezük még mindig hihetetlen népszerűségnek örvend a rajongók körében, szóval nincs kizárva, hogy egy új arccal is ugyanúgy lehetne tolni azt az évi pár fellépést.