A Bury Tomorrow kidomborítja a legbrutálisabb oldalát

Kicsivel több mint egy éve jelent meg a Bury Tomorrow utolsó lemeze, a The Seventh Sun, azonban úgy tűnik, hogy az egyik legfelkapottabb brit metalcore-banda nem pihen: épphogy visszaértek az észak-amerikai körútjukról, ahol az Electric Callboyt kísérték, de még mielőtt nekivágnának a nyári európai fesztiválkanyarnak, úgy érezték, gurítaniuk kell egy nagyot. Ez a Villain Arc című klipes dal képében manifesztálódott, amit a banda frontembere, Daniel Winter-Bates így summáz:

A Villain Arc egy lépés a banda történetének új fejezete felé. Abból a célból íródott, hogy a The Seventh Sun legdurvább jellemvonásait alapul véve kidomborítsa a zenekar brutális oldalát. A dalszöveg és ezzel párhuzamosan maga a szerzemény is azt a történetet meséli el, hogy mindannyiunknak van egy sötét oldala, amelynek bizonyos helyzetekben a felszínre kell törnie a fejlődésünk érdekében. Emellett azt a mindenki számára ismerős küzdelmet is boncolgatja, amikor a személyiségünk bizonyos részeit az idők során különböző maszkokkal kell elfednünk.

Bár a Bury Tomorrow-ban mindig lesznek dallamos elemek, fontosnak érezzük leszögezni azon szándékunkat, hogy továbbra is súlyos zenekar akarunk maradni, és úgy érezzük, hogy ez a szám ezt tökéletesen prezentálja is.