A BMTH frontembere ordibál a Lotus Eater új dalában

Ha valaki esetleg sose hallott volna a Lotus Eater nevű csapatról, annak elöljáróban annyit, hogy a skót csapat 2014-ben alakult (eredetileg As Daylight Fades néven), zeneileg a manapság igen népszerű metalcore/nu metal határmezsgyén mozognak, három kislemezük jelent eddig meg, a 2018-as leigazolásuk a Hopeless Recordshoz pedig a kiadó történetében az első brit zenekart jelentette. A srácok olyan más bandákkal osztották meg már a színpadot, mint a Neck Deep, a Make Them Suffer, az Issues, a Blood Youth vagy a Palm Reader. Ezenkívül feltűntek a Bring Me the Horizon 2019-es kísérleti elektronikai lemezének, a Music to Listen to...-nak az Underground Big {HEADFULOFHYENA} című számában.

Oli Sykes, a BMTH frontembere amúgy sem győzi dicsérni és promózni a csapatot, és ahogy az lenni szokott a brit metal és rock közegben, közreműködésért közreműködés jár. Jelen esetben Oli ugrott be a srácok legújabb számába, az Obliterate-be, és még annak klipjébe is. A vendégeskedésről a Lotus Eater dobosa, Cameron Humphrey így beszélt:

Az Obliterate a traumatikus élményekből táplálkozik, tanulva a hibákból és egyfajta üzemanyagként használva azokat a zöld árnyalatú poklunkhoz. Oli Sykes régi cimboránk és példaképünk, és az, hogy együttműködhettünk vele, csak még magasabb szintre emelte ezt a trekket. Ezért örökké hálásak leszünk.

A dal egyébként a csapat közelgő debüt nagylemezén kap majd helyet, ami július 23-án lát napvilágot Where the Body Goes címmel a Hopelessnél. Ennek számlistája:

  1. Daft
  2. Vermin
  3. All of a Sudden
  4. Narco
  5. Mayhem
  6. 6am
  7. Obliterate (feat. Oli Sykes)
  8. Living Host
  9. Colours Down the Drain
  10. The Shallow Demur