A Being As An Ocean énekese egyedül viszi tovább a zenekart

Emmure, Fever 333, The Last Ten Seconds of Life… Mi a közös ezekben a zenekarokban? Ha szabad a gazda, akkor megsúgom: kivétel nélkül mindegyiknél lelécelt az egész zenekar egyetlen hátramaradó tag mellől. Bár nem teljesen ugyanez a szitu, de azért hasonló a felállás a Being As An Oceannél is, ami 2022 óta lényegében már csak két ember ideái köré épült, most meg abból a kettőből is az egyik úgy döntött, hogy ideje új kihívások elé nézni.

Michael McGough gitáros/basszer/énekes távozik a zenekarból, egyedül hagyva így Joel Quartuccio énekest.

A páros majdnem a kezdetektől dolgozott együtt, Michael játéka már a második lemezen hallható volt, és még a legelrugaszkodottabb ötleteknél is kitartott Joel mellett. Utóbbi egy személyes hangvételű posztban úgy fogalmazott, hogy nem lehet elég hálás társának (illetve a rajongóknak) az elmúlt évekért, és bár elég kilátástalannak tűnik innen a helyzet, ő nem kívánja feladni a BAAO-t, és folytatni fogja tovább, ha kell, teljesen új tagokkal. Quartuccio hozzátette, hogy bármikor szívesen látja McGough-t akár a színpadon, akár a stúdióban, akár csak egy laza jammelésre.

A zenekarnak idén jelent meg a legújabb lemeze, ami szakított a 2019-es Proxy poposabb, elektronikusabb jegyeivel, és megpróbált visszatérni a poszt-hardcore-osabb gyökerekhez, több-kevesebb sikerrel. Nem egy zenekar állt már fel onnan, ahol most Joel van, de annyi biztos, hogy tetemes változásokra van szükség, hogy a Being As An Ocean újra egykori fényében tündököljön.