A Bane, a Darkest Hour és a Battery tagjai új bandát alapítottak

Új hardcore punk szupergrupp tűnt fel a színen Be Well néven, elég impozáns tagsággal. A zenészek között ott van Aaron Dalbec basszusgitáros (ex-Bane, Only Crime, ex-Converge), Mike Schleibaum gitáros (Darkest Hour, Beasts of No Nation), Peter Tsouras gitáros és Shane Johnson dobos (mindketten Fairweather, Olympia), az énekes pedig az a Brian McTernan (Battery, Ashes), aki producerként olyan bandák lemezein dolgozott az elmúlt 20 évben, mint a Bane, a Darkest Hour, a Hot Water Music, a Thrice, a Cave In vagy a Turnstile.

Hogy mire számíthatunk a szupergrupp készülő nagylemezétől, azt az alább hallható kétszámos anyagból nagyjából ki lehet következtetni, mely az Equal Vision Recordsnál jelent meg. A banda alakulásáról az énekes, Brian így nyilatkozott:

A Battery 2017-es turnéja után kezdtünk el dalokat írni. Igazából az [a turné] volt az első olyan alkalom majdnem 20 éve, amikor újra zenéltem, és akkor jöttem rá, hogy mennyire hiányzott. Azóta minden nap igyekszem csinálni valami kreatív dolgot.

A névválasztásról pedig az alábbiakat mondta a frontember:

Adtam a srácoknak egy listát, amire összeírtam egy csomó névötletet, és a Be Wellt választották. Kicsit vicces, hogy szerintem egy felemelő, pozitív névnek könyvelték el, miközben én éppen egy nagyon sötét időszakomban találtam ki, és számomra egy nagyon szomorú név volt. De tetszik, hogy többféleképp is lehet értelmezni.

A banda az első koncertjét a Comeback Kid és az H2O előtt adta szeptemberben, a további terveiket hamarosan bejelentik.