8 év után új lemezzel jelentkezik a Loma Prieta, itt van róla egy új ízelítő, a Glare

Nem gondoltam volna, hogy valaha még leírom ezt, de idén új lemezzel jelentkezik a screamo-legenda, Loma Prieta. A 2015-ös Self Portrait folytatása június 30-án érkezik a Deathwishnél, a címe pedig egész egyszerűen Last lesz. Őszintén bízom benne, hogy ez csak egy túlságosan beszédes cím, és nem a csüggedt kvartett utolsó eresztése, bár egy olyan tetszhalott bandánál, mint ők, ezen se lennék meglepve.

A 11 dalos kiadványon helyet kap a tavaly kiadott Sunlight (viszont a 2020-as dupla szingli, a Continuum és Fate már nem), illetve most egy új darab is napvilágot látott, ez pedig a Glare. A srácok ezúttal is Jack Shirley-vel (Deafheaven, Oathbreaker, Frameworks stb.) dolgoztak együtt a lemezen, a friss tételben pedig Josh Staples (The New Trust, The Velvet Teen, Mare Island) közreműködött. A Glare kapcsán az énekes-gitáros, Sean Leary így vélekedett:

A dal a címet ihlető szó két jelentésének metszéspontjáról szól: vakító fény és gyűlölködő tekintet (lényegében a „glare” mindkettőt jelenti angolul – a szerk.), vagy mondhatjuk úgy, hogy a világosság a sötétség ellen. Ezen túl egy metafora arról, hogyan játszik a fény és a sötét a látásunkkal, pont úgy, ahogy a szeretet és a gyűlölet is képes elhomályosítani az elménket. Ezek szorosan összefüggnek az emberi pszichével, és zavarba ejtően hasonló tónusokká tudnak válni, ha kiteljesednek. Zeneileg is ezeket az erős, szöges ellentéteket szerettük volna megjeleníteni: ártatlan szemlélődésből váltunk gyűlölködő dühbe, majd fényes, katartikus diadallal zárunk.

A számhoz egy hangulatos, POV nézetes, szürkületben San Francisco utcáin autózós videó is készült. Ez odalent meg is tekinthető a dallista után:

  1. Sequitur
  2. Nsaids
  3. Sunlight
  4. Dose
  5. Fire in Black & White
  6. One-Off pt.2
  7. Circular Saw
  8. Symbios
  9. Dreamlessness
  10. Glare
  11. LLC