8 év után érkezik a ††† (Crosses) új anyaga, itt az első dal: Vivien


A várakozásnak ezennel vége: a márciusban bemutatott két dal után bejelentette az új lemezét a ††† (Crosses), vagyis Chino Moreno (Deftones, Team Sleep, Palms stb.) és Shaun Lopez (Far) dream pop-szerelemgyereke. A PERMANENT.RADIANT címet viselő EP december 9-én jelenik meg és hat dal kap helyet rajta (a korábban bemutatott Initation és Protection nem), amiről az elsőt, a Vivient már meg is hallgathatjuk.

A projekt utoljára nyolc éve, vagyis 2014 februárjában jelentkezett lemezzel (ami két korábbi EP-t, plusz öt új dalt foglalt magába), és rengetegen érdeklődtek, hogy mennyit kell még várni új cuccokra, amit duó úgy összegzett:

Majd csináljuk, ha úgy érezzük. Most pedig úgy érezzük.

Azért Chino még hozzátette:

Nem fogunk átmenni egy „Jaj, ezt most azonnal tető alá kell hozni!” folyamatba. Az elképzelés az, hogy addig nyújtjuk a dolgot, amíg lehet. Nem akarjuk elhamarkodni a lemezkiadást. Időről-időre átrostáljuk a meglévő dolgokat, aztán amikor úgy érezzük, hogy most már kezd alakot ölteni, és elég anyag gyűlt össze egy teljes megjelenéshez, akkor talán kiadjuk pár extra dallal együtt. Pont mint ahogy az első kiadványnál tettük, amiről ötösével adtuk ki a számokat.

Manapság elég hamar lankad az emberek figyelme. Kiadsz egy lemezt és egy hétre rá már azzal jönnek, hogy „Oké, kövi?” Így megvan rá a lehetőségünk, hogy fenntartsuk az érdeklődést és ne lőjük el az összes tárunkat egyszerre.

Ebből lehet arra következtetni, hogy a most megjelenő EP is majd egy nagyobb, összetettebb dolog része lesz, a fent említett két dal meg majd pluszban lemezre kerülő adalékok. Amíg ezen agyalunk, lehet is tanulmányozni a most felfedett infókat:

1. Sensation
2. Vivien
3. Cadavre Exquis
4. Day One
5. Holier
6. Procession