2022 első felében jöhet az Avenged Sevenfold új lemeze

Közzétette a következő koncertjének dátumát az Avenged Sevenfold: 2022. június 30-án a VOA Heavy Rock Festivalon játszanak. Bár nem valószínű, hogy innen Magyarországról bárki elmenne a fesztre, a bejelentés mégis két okból is érdekes számunkra. Az egyik, hogy ez napra pontosan 4 év után az első koncertjük lesz, ráadásul a legutóbbi egyébként épp nálunk volt 2018-ban, a Volt fesztiválon.

Ennél is fontosabb, hogy M. Shadows nemrég azt ígérte, hogy a banda új lemeze még a következő turné előtt ki fog jönni. Ebből kiindulva az anyagnak 2022 első felében meg kell jelennie. Az énekes pontosan így nyilatkozott:

Azért nem mondunk sok mindent az új anyagról, mert úgy érezzük,  hogy bármit is mondunk, félre fogják érteni. Nem is lehet annyival leírni, hogy „hú, hát súlyos meg gyors…” Akkor meg mit mondjunk róla? Ez egy igazi műalkotás, amin nagyon sokáig dolgoztunk. Volt pár személyes ügyünk, amikről majd később mesélünk. Most viszont szervezzük a koncerteket jövő nyárra, és addigra már a lemez is kijön.

A zenekar utolsó albuma a 2016-os The Stage volt, amit akkor teljesen meglepetésszerűen adtak ki, viszont utólag úgy ítélték meg, hogy emiatt az anyag nem kapott kellő hírverést. Szóval ezt a következő lemezt alighanem komolyabb promókampány fogja megelőzni.