13 év után érkezik az Alexisonfire új nagylemeze

A várakozásnak vége: a kétezres évek elejének alternatív zenei közegét alapjaiban felforgató kanadai Alexisonfire idén megjelenteti ötödik nagylemezét Otherness címmel. A poszt-hardcore/screamo-banda új anyaga egészen pontosan 13 évvel és egy nappal követi majd a 2009-es Old Crows / Young Cardinalst, és ez is a Dine Alone Recordsnál lát majd napvilágot, június 24-én.

A lemezt egyébként a tagok teljes mértékben DIY-módra pakolták össze, a keverésben segédkezett még Jonah Falco (Fucked Up, Career Suicide, Chubby & The Gang). A bejelentéssel együtt megérkezett a fő single is, ami a Sweet Dreams of Otherness címet viseli. A dalhoz a kanadai színész-rendező, Jay Baruchel (Itt a vége, Így neveld a sárkányodat, A varázslótanonc) forgatott klipet. A meglepően pszichedelikus rockos beütésű dalról így nyilatkozott az énekes, George Pettit:

Ez a dal nagyrészt Dallas (Green – énekes/gitáros – a szerk.) agyszüleménye volt, de a lemez megírása közben egyfajta zenekari szándéknyilatkozat lett belőle. Ez nagyjából a teljesítményről szól, és a furcsaság állapotában újonnan felfedezett önbizalomról.

A lemezen egyébként még kilenc másik dal is helyet kapott, a hivatalos dallista alapján a 2019-2020 közt kiadott három single egyike sincs köztük.

1. Committed to the Con
2. Sweet Dreams of Otherness
3. Sans Soleil
4. Conditional Love
5. Blue Spade
6. Dark Night of the Soul
7. Mistaken Information
8. Survivor’s Guilt
9. Reverse the Curse
10. World Stops Turning

A megjelenés örömére a banda természetesen már be is pakolt a turnébuszba, viszont Európát mindössze egy angliai kitérő erejéig ejtik útba, a június elején tartandó Slam Dunk fesztivál egyik headlinereként.