12 év után visszatér a Silent Civilian

Szinte csak magamat ismétlem, amikor azt mondom, hogy a 2020-as évek a parkolópályára állt zenekarok nagy feltámadásának időszaka. Ebbe a nem hivatalos kategóriába sorolható a Silent Civilian is, Jonny Santosnak, a Spineshank frontemberének metalcore-zenekara. A banda 12 év után adott ki új dalt, ami a My Addiction címet kapta és odalent már meg is hallgatható. Ráadás jó hír, hogy a dal nem egyszeri fellángolás volt, készül a visszatérő harmadik nagylemez is, a The Reckoning, ami 2023 tavaszára várható, és nem kevesebb, mint 16 dal kap helyet rajta.

A címéből adódóan a My Addictionnek elég fontos mondandója van, amiről Santos így beszélt:

A dalt a kábítószerfüggőség és a bántalmazó, mérgező párkapcsolatok közti hasonlóságok ihlették, illetve az, hogy az addikció könnyedén tönkre teheti az életedet, ha a káros elemek fogyasztásával nem tudsz leállni. Folyton hajszolod a kezdeti eufóriát, még akkor is, ha az már rég elmúlt, és próbálod magad meggyőzni arról, hogy nincs gond és te irányítasz. Szerintem a mentális egészségtudatosság ugyanolyan fontos manapság, mint a függőség elleni küzdelem. Elhanyagolva mindkettő halálhoz és/vagy öngyilkossághoz vezethet.

Ezt a dalt választottuk a lemez első előfutárának, mert úgy éreztük, hogy megfelelően reprezentálja az album egészét. Súlyos és dühös, de ugyanakkor dallamos és érzelmes is, ami mindig is a Silent Civilian hangzásának része volt. Zenekarként és emberekként is sokat fejlődtünk, és reméljük, hogy a rajongóknak tetszeni fog ez az új fejezet.

Ha éled a metalcore „klasszikusabb” szárnyát, vagyis az olyan bandákat, mint a Killswitch Engage, az All That Remains vagy a Shadows Fall, ezzel se nagyon foghatsz mellé: