HMC x NSK: A Match Made in Heaven, avagy egy este a kortárs keményzene legjobbjaival

nsk x hmc

Eleged van a kiszámítható metáldiszkókból? Unod, hogy bárhova mész, mindenhol ugyanazok az évtizedes slágerek szólnak? Rosszul vagy, ha meghallod a Chop Suey! gitárját, a Rollin’-tól már csak a szemed forgatod, a Duality-ről meg azonnal mész is ki cigizni? Alig várod, hogy legyen végre egy buli, ahol nem csak azok a zenekarok mennek, akik már 2005-ben is ugyanott tartottak, mint most?

Ha igen, akkor lehet örülni: a HunMetalConspiracy [HMC] csapatával közösen kisütöttük, hogy összehozunk egy keményzenés estét, ami a közhelyek helyett az utóbbi évek sikerbandáiról, na meg a régebbi nagyok méltatlanul mellőzött remekeiről fog szólni. Megmutatjuk, hogy a Counterparts dallamainak a legnagyobbak közt a helye; hogy nem véletlenül verekszik mostanság mindenki a Knocked Loose-ra; hogy a Neck Deep csont nélkül az egyik legjobb dolog, ami az utóbbi években a pop-punkban történt; vagy hogy egy Darke Complex is üt legalább akkorát, mint egy bevett Bizkit-sláger; továbbá felelevenítjük, hogyan is nőttek az August Burns Red és a Parkway Drive a modern metalcore vezető zenekaraivá (nem, egyáltalán sem csak a Composure-rel és a Boneyards-szal); hogy miért is az Iowa a Slipknot legbombább lemeze mind a mai napig; hogy mivel lett az Enter Shikari a hazai fesztek egyik megkerülhetetlen aduja; hogy a Periphery vagy a Protest the Hero sem feltétlenül magányosan agyalós szobazenék; vagy hogy amúgy még a Papa Roach-nak is volt egy rakás király száma a Last Resorton kívül. Na meg persze a legjobb kortárs hazai bandák sem maradnak egy Rejtett alkönyvtár mélyén.

Szolid kis hajcihőnknek a Blahától egy köpésre megbújó Vittula ad otthont január 27-én, a belépés ingyenes, a zenei felhozatalból további ízelítőkért és egyéb részletekért pedig lásd a buli facebookos eventjét.