Meghallgattuk a No Omegát vasárnap a Dürer Kertben

A videókat köszönjük Vincze Csabinak!

A gyűlölt és unalmas vasárnapjainkat jól esik néha feldobni egy koncerttel, külön extra jóság ha annak színhelye a Dürer Kert! Zökkenőmentes, profi Emptiness Booking szervezésben újra hazánkba látogatott a No Omega; felvezetőként pedig hazánk két kedvelt zenekarát hallhattuk, az Anchorless Bodiest és a Brokenthreadet. Erre a bulira elkísért a Deadedda rádióműsor stábja is és hozták magukkal a mikrofonjukat, a noteszüket, na meg a humorukat. A beszámoló végén meghallgathatjátok a svéd zenekar gitárosával készített interjút. Hát így láttuk a vasárnap estét:

BROKENTHREAD

Az estét a fővárosi banda nyitotta lendületesen, hamar jó légkört teremtve. Egyszerűen, alázatosan, semmi felesleges műsor, manír, közjáték nélkül adták elő dalaikat. A programajánlóban már feldobtam a „jó vegyészek és zenészek” dolgot velük kapcsolatban, amit most is bizonyítottak. Még mindig meglepő számomra, hogy mennyire jól működik náluk a stílusok egybeolvasztása. Hiába a dallamos-, modern hardcore alap, legjobban akkor ütött az összhatás, amikor keményebben megdörrentek azok a hangszerek, illetve amikor előtérbe kerülte a pop punkos elemek. Csöppet sem melankolikus hatású zenekar, roppant pozitív felütése van annak amit csinálnak. Az eddigi dalok tényleg erősre sikeredtek, ha még nem mondhatni annyira karaktereseknek is őket. Új dalokat és át/feldolgozást is játszottak (sajnos nem volt More Than Life, pedig örültem volna neki), amik bíztatóan szóltak. Az alapok, az elképzelés jó, nekem tetszettek, persze kell még  néhány koncert nem csak nekik, de a hallgatóiknak is mire minden igazán klappolni fog, nagyon kíváncsi vagyok hogyan alakul majd a stílusuk és a hangzásuk, hogyan érik majd be ez a zenekar. A koncert után nagy örömünkre sikerült faggatni kicsit a srácokat a hatásokról, tervekről, jelenről és jövőről. Nemsokára hallhatjátok majd a Deadedda adását, amit velük készítettek, itt, nálunk is. Köszi fiúk!

ANCHORLESS BODIES

A második vagy középső fellépő; az est alfa utáni, Omega előtti csemegéje a miskolci Anchorless Bodies volt. A zenekar két nappal korábban tiszteletét tette a nyírbátori DeathCrew fesztiválon, ahonnan remek élményekkel tértek haza, családias, kellemes hangulatról és jó emberekről meséltek a kerthelységben, mielőtt a színpadra álltak. Meghitt világítás futott végig a színpadon a zenészek és hangszerek között. A „díszlet” előtt már megszokott helyén, teljesen a közönségben a frontember várta a beszállingózó embereket, amiből nagyon hamar nagy tömeg kerekedett. Sokan vele együtt énekeltek, üvöltötték végig a fél órás szettet. Nem szeretem ismételgetni a jelzőket, bemutatni sem kell a zenekart már senkinek. Jó szerkesztésű dalok, magávalragadó hangulat, profi előadásmód. A dalcsokor melyet aznap estére választottak okosan és egymásra épülve volt összeválogatva, a Yesterday’s Breath talán még mindig a legjobb daluk, a The Weight Of Stormst viszont hallottam már kevésbé zajosan is előadva. Azt hiszem a legtöbb „élet” ezen a koncerten volt a hallgatóközönségben. Köszönjük nekik is az újabb élményt!

NO OMEGA

Európa turnéjuk közepén ért Budapestre a svéd gárda, a legnagyobb, legfülledtebb nyári melegben. A koncertek előtt Daniellel, a banda gitárosával készítettek interjút a srácok. Talpig feketében, kissé unottan, de rendkívül kedvesen ült le velünk szemben és igyekezett bőven kifejteni válaszait a feltett kérdésekre. Kíváncsi voltunk hogyan élik meg az utazásokat, a különböző kultúrákat és embereket akikkel találkoznak. A zenekar öt éves fennállása során már harmadik alkalommal lépett fel országunkban, most is sokan voltak rájuk kíváncsiak, hiszen az eddigi anyagok jobbnál-jobb, mélyebbnél-mélyebb témákat és hangulatokat feszegettek. Az új kislemez bejárta most már nem csak az anyakontinenst, hanem az egész világot, nagy köszönet újra az Emptiness Bookingnak, hogy mi is meghallgathattuk ezeket a tételeket élőben. A zenekar önmagához hűen nem tett felesleges köröket, mellőzte a beszédet is, csak játszották a nem túl derűs, súlyos és csodaszép dalaikat. Az átvezetéseket és apró szusszanásokat felvett hanganyagokkal pótolták, felhangzott a híres Chaplin monológ is, amivel totálisan megvettek minket. A vége szintén hatásos volt és egyben egyszerűen, tisztán szép. Élmény volt, köszönjük.

Végül hallgassátok meg az említett interjút és műsort. Elkövetőik a Cirmi rádió, Deadedda csapata. Nemsokára jön a Brokenthreades rész is, igyekszünk itt is hírt adni erről. Az előző két adást melyben a Hanoi és az Anchorless Bodies volt a terítéken meghallgathatjátok a facebookos elérhetőségükön.

No Omega interjú Dürer Kert augusztus 16 @ Deadedda