Hanoi-turnénapló, 1. rész

Hát nem is tudom, hol kezdjem… Éppen Chebben pocolunk egy hotelben, általános jókedv uralkodik a szobában, mindenki elemében van és rám hárult a feladat, hogy beszámolót írjak. De hogy idáig eljussunk, több hónap munkája és szervezkedése szükségeltetett. A tavalyi turnén felbuzdulva elhatároztuk, hogy idén nyáron is kalandra indulunk. Már tél végén elkezdtünk kontaktokat gyűjteni és felvettük több promóterrel is a kapcsolatot. Végül nagy kavarodások és levelezgetések árán sikerült összehoznunk egy 16 napos turnét. Ebben segítségünkre volt Gombos Alex cimboránk, aka ”a zenekar apukája”, és az Emptiness Booking révén is ismert Katrinák Márk.  A terv szerinti útvonal Magyarország-Csehország-Németország-Hollandia-Belgium. Erről fogunk itt írni a következő hetekben.

Magyarország

A turné első két állomása hazai pályán, Hajdúszoboszlón és Hajdúböszörményben volt. Tulajdonképpen ez két támogatói buli volt, hisz nem olcsó mulatság két hétre kisbuszt bérelni. Böszörményből harmincadikán dél körül indult el a kompánia a nagy útra. A zenekar tagjain kívül Alex és egy pár közeli barátunk foglalt helyet a Hanoi-mobilban. Este hat körül érkeztünk meg Jánossomorjára, amit a nyugati túra ugródeszkájának tekinthetünk. Elég korrekt bulit rittyentettek össze a helyi JS Antiszociális srácok, ami elismerésre méltó egy ilyen kis városkában. Rajtunk kívül két brazil banda, a Vendetta és a Ralph Maccio is fellépett, a helyi erőket pedig a Las Vegas Tragedy képviselte. Igazi őrült bulizásba torkollott az este, folyamatosan ment a kicsi a rakás és a buli végére egy kanapé is a táncparkett szerves részévé avanzsálódott. Gyors pakolás, alvás, majd kora reggel irány Németország.

Lipcse

Már a lipcsei megérkezés is elképesztő volt, az egész városrészben csak pankok zsinnyegtettek kutyákkal, ittak, cigiztek és egyéb dolgokkal torzították az elméiket. Az egyik punk-utcán játszottunk, párhuzamosan két koncert is volt, az egyik a mi bulink, a másik helyen pedig egy kínai street-punk zenekar, a Gum Bleed nyomta. Pakolás a kisbuszból, pacsi a szervezőkkel, majd egy kis welcome pálinkával loptuk be magunk a helyiek szívébe. A kaja zseniális volt, német mennyiség és jóféle helyi sörital korlátlan fogyasztással, na meg bőséges reggeli. A helyi előzenekar addig beállt, amíg mi kajáltunk, és lassan elérkezett a mi időnk is. A beugró 3 euró volt, és aki akart, vehetett plusz egy euróért támogató jegyet. Később kiderült, hogy aki inkább a másik bulira volt kíváncsi, az is átjött és kifizette a jegy árát, hogy támogassa a szervező barátjuk és a mi költségeinket. A hely így is tele volt. Utána átnéztünk a másik klubba, ahol már javában tolták a kínai srácok. Elismerésre méltó, hogy idáig eljutottak egy mai napig kommunista országból. Kiderült, hogy a buszunk fényszórói feladták valahol a német Autobahn közepén, de persze, ahogy az lenni szokott, valaki ehhez is értett. Másnap 20 perc alatt egy split cd-ért cserébe orvosolták a problémánkat. Minden jól indult, egy rossz szavunk sem lehet: 10/10. Kis városnézés, majd indulás Prágába.  Köszi Stefan és Jessica!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=rChR6fx-ajg

A bűnös város: Prága

Egy órás késéssel ugyan, de épségben megérkeztünk Prágába, ahol a helyiek már javában melegítettek a klub melletti parkban. A hely egy kávézónak mondott kocsma volt egy hatalmas zöldövezet közepén. Nem túl nagy, de kicsinek sem mondanám, és koncert végére egészen megtelt a lokál. Lekezeltünk a promóterrel, Pavellel és a SARG-os srácokkal. A németek kezdtek, ezért volt időnk nyugodtan megvacsorázni és egy-két csapolt koffolát legurítani. Ami minket illet egy feszes és gyors setlistet toltunk. A helyiek szimpátiáját is sikerült megnyerni, fogyott a merch szépen. Valami csaj lakásában hédereltünk, aki valószínűleg a szervező közeli ismerőse lehetett. Aranyos cicák, tusoló és meleg víz várta, az utazás során bepállott testünket. Másnap viszonylag korán keltünk, hogy legyen időnk szétnézni ebben a parádés városban. Lefenyítettük a hírös Károly-hidat, egy jó kolbász a Vencel téren, majd folytattuk utunkat Chebbe.

Cheb

Ez volt az egyik Márk által szervezett állomásunk. Ő nem tudott velünk jönni a turnéra, a promóter pedig a nyaralását töltötte, így elég érdekes helyzet alakult ki. Egy helyi srác, Stefan vette a nyakába az egész este lebonyolítását, aki amennyire lelkes volt, annyira nem tudott angolul. A helyszín Jazz Rock Cafe néven futott, egy környékbeli és egy belga zenekarral osztottuk meg a színpadot.  Mint kiderült, a csekély számú tiniközönséget a belga zenekar keménykedős kosarasgatyás metálja vonzotta. A fiatalok életük első füvescigijének elszívása után hihetetlen mozdulatsorral tombolták végig a műsort. A banda amúgy hibátlanul játszotta számait, majd következtünk mi harmadikként.  Sajnos ez nem a mi bulink volt, az amúgy sem nagy nézőszám kissé megcsappant, de nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. De a kellemes meglepetés még hátra volt, a zenekar és kísérete egy három csillagos hotelben kapott szállást. Kiderült, hogy Stefan itt melózik, ezért tudott nekünk ilyen fejedelmi ellátást biztosítani. Nyolc emberre 4 szobát kaptunk a kiadós svédasztalos reggeli mellett. Egyelőre ennyi, ma utazunk Halléba. Minden szép és minden jó, süt a nap, de a turné java még hátra van. A következő beszámolóra 3-4 nap múlva kerül sor. Legalábbis reméljük… Ciao!