Energiabomba a Barba Negrában – Enter Shikari-koncerten jártunk

Mára teljes bizonyossággal ki lehet állítani, hogy az Enter Shikari hazajár Magyarországra. Az angol zenekar évente egy-két koncertet szokott nálunk adni, idén viszont túltettek magukon, ez a Barba Negrás koncertjük az évben már a negyedik volt itthon, de mi ennek csak maximálisan örülhetünk. Erre a turnéra a szintén angol Hacktivistet is magukkal hozták, a hazai támogatást pedig a Flatband adta.

Flatband, Hacktivist

12111979_882772218467620_8872845437517858525_n[1]

Sajnos szerencsétlenkedéseimnek köszönhetően a Flatband koncertjéről szinte teljesen lemaradtam, csak az utolsó két számot láthattam. Ezek alapján nem sok mindent lehet kijelenteni, de annyit azért elmondhatok, hogy nem idegen a csapat számára a színpad, jól bemozogták azt. Egy 20 perces átszerelést követően aztán a Hacktivist vette birtokába a Barba Negra deszkáit. A srácok munkásságát 2012 óta figyelem, így már nagyon kíváncsi voltam, hogyan is dörren meg a rapet djenttel ötvöző zenéjük élőben. De még hogy megdörrent! Eléggé fenntartásokkal kezeltem a Barba Negra hangosítását, de a Hacktivist olyan elementáris erővel szólalt meg, hogy körülöttem mindenki csak elégedetten bólogatott. A két frontember, Ben Marvin és J Hurley uralták a színpadot, nyomták a szövegeiket, ugráltak és hergelték a közönséget. Mivel a zenekar nem rendelkezik sok számmal, így a durván háromnegyed órás programjuk alatt a teljes diszkográfiájukat eljátszották. Ha egy csúcspontot kéne mondani, akkor a Niggas in Paris feldolgozásuk lenne az, a közönség erre őrült meg leginkább. Az este végén megkérdeztem a srácokat, hogy mikorra számíthatunk tőlük újabb hangzóanyagra, és nem kell aggódni, novemberben kiadnak egy új single-t videóval megtámogatva, ami majd felvezeti a következő év első felében érkező nagylemezt. Remélem, visszatérnek nemsokára!

Enter Shikari

12141707_882769935134515_6203892043156388983_n[1]

Nagyon vártam már az Enter Shikarit, az új albumuk nagyon jól sikerült, plusz eddig még sajnos csak fesztiválon sikerült őket elcsípnem, így eléggé nagy volt a várakozás a részemről. A srácok háromnegyed tízkor csaptak a húrok közé az új album nyitószámával, a The Appeal & The Mindsweeppel, és ami utána következett, azt csak egy energiabombához tudnám hasonlítani. Meg merem kockáztatni, hogy ennyire energikus koncerthez még soha nem volt szerencsém, magasan túlszárnyalta az elképzeléseimet. A teljes zenekar beleadott apait-anyait, legyalulták a Barba Negrát, Rou még a söntést is megmászta, és a közönségben is tartózkodott egy szám erejéig. A közönség természetesen a srácok tenyeréből evett, folyamatosan ment a mozgás a tánctéren. A szett nagyrészt az új album számaira építkezett, de régebbi klasszikusok is elhangzottak, például a Destabilise, a Radiate vagy a Juggernaut. A hangzás az ő esetükben is jó volt, talán csak Rory gitárja volt esetenként halk, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Mit is kívánhatna még egy egyszerű koncertlátogató egy ilyen buli után? Egy hibátlan este, ahol mindenki kiadhatta magából a felhalmozódott energiákat. Az Enter Shikari jött, látott és megint győzött. Még sok ilyet!