Az As I Lay Dying új számában a Slaughter to Prevail és a Chelsea Grin frontemberei is hőbörögnek

Az utóbbi hónapokban az As I Lay Dying több új számot is kidobált, amiből már tudható volt, hogy egy új albummal is készül a metalcore-banda, melynek most be is jelentették a részleteit. Emellé pedig itt van egy újabb friss dal, a We Are the Dead, amiben a színtér két nagyágyúja is featel, név szerint Alex Terrible (Slaughter to Prevail) és Tom Barber (Chelsea Grin, Darko US).

Maga a lemez november 15-én érkezik Through Storms Ahead címmel a Napalm Recordsnál. Ez lesz a zenekar első lemeze az új felállással, amiben a „klasszikus” lineupból mindössze Tim Lambesis énekes és Phil Sgrosso gitáros maradt meg, melléjük pedig Ken Susi szólógitáros és Nick Pierce dobos (mindketten ex-Unearth), illetve Ryan Neff basszusgitáros/énekes (Miss May I) érkezett. A produceri teendőket Sgrosso és Hiram Hernandez látta el, a keverést Aaron Chaparian, a maszterelést Ted Jensen intézte. A borítót Corey Meyers jegyzi, és muszáj megemlíteni, hogy 25 év után ez az AILD első olyan lemezborítója, aminek a központi eleme nem egy koponya.

Az album számlistája az alábbi lesz:

1. Permanence
2. A Broken Reflection
3. Burden
4. We Are the Dead (feat. Alex Terrible, Tom Barber)
5. Whitewashed Tomb
6. Through Storms Ahead
7. The Void Within
8. Strength to Survive
9. Gears That Never Stop
10. The Cave We Fear to Enter
11. Taken From Nothing

A zenekar ősszel európai lemezbemutató turnéra indul, ennek hazai állomása is lesz november 27-én a Barba Negrában. Az előzenekarok a Decapitated, a Caliban és az Ov Sulfur, utóbbi a korábban bejelentett Left Behind helyére ugrik be.