Huszadik évfordulós újrakiadást kap a Bullet for My Valentine kultikus debütlemeze

2005. október 3-án mutatkozott be nagylemezen a walesi Bullet for My Valentine, a The Poison pedig nemcsak ledöntötte a kapuőrök által emelt falakat a metal és az emo közt, de a fiatalabb generáció több ezer képviselőjének szolgált alapvetésként a felnőtté válás rögös ösvényén. Bár a lemez csak jövőre tölti be huszat, Matt Tuckék úgy döntöttek, hogy már idén kiadják a feltuningolt változatát e jeles alkalomra – ezzel is kedvezve valamelyest azoknak, akik kimaradnak a Triviummal közös arénaturnéjukból, ahol ők ezt az anyagot, a másik Matték pedig az Ascendancy lemezüket ünneplik.

Az album, ami megjelenésekor a brit lista 21. helyén landolt, és olyan megkerülhetetlen dalok lelőhelye, mint a Tears Don’t Fall, a 4 Words (To Choke Upon), valamint az All These Things I Hate (Revolve Around Me), november 29-én kapja meg a neki kijáró díszcsomagolást. A cucc újra lesz maszterelve vinylre, és a limitált és exkluzív csomagok megvásárlói olyan ereklyékkel gazdagodhatnak, mint egy booklet, poszter, printek, kitűzök, fejkendő, illetve eddig ritkán hallott stúdiós és élő felvételek. A dupla CD-s változat számlistája az alábbi lesz:

CD1: The Poison

1. Intro (featuring Apocalyptica)
2. Her Voice Resides
3. 4 Words (To Choke Upon)
4. Tears Don’t Fall
5. Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do)
6. Hit the Floor
7. All These Things I Hate (Revolve Around Me)
8. Hand of Blood
9. Room 409
10. The Poison
11. 10 Years Today
12. Cries in Vain
13. The End
14. Spit You Out
15. Curses (bonus material)
16. Seven Days (bonus material)
17. My Fist Your Mouth Her Scars (bonus material)
18. Welcome Home (Sanitarium) (bonus material)
19. Tears Don’t Fall (Acoustic) (bonus material)

CD2: Live at Brixton

1. Intro
2. Her Voice Resides
3. 4 Word (To Choke Upon)
4. Suffocating Under Words of Sorrow
5. All These Things I Hate (Revolve Around Me)
6. The Poison
7. Spit You Out
8. Cries in Vain
9. Just Another Star
10. Tears Don’t Fall
11. No Control
12. Hand of Blood
13. The End

A frontember így nyilatkozott az újrakiadásról:

Őszintén szólva el sem hiszem, hogy 20 év telt el a The Poison megjelenése óta, és milyen hihetetlen 20 év volt ez. Nagyon büszke vagyok arra, amit zenekarként elértünk az elmúlt két évtizedben, és mindez azzal a debütáló albummal kezdődött. A The Poison zeneileg és személyes szempontból is iszonyat fontos része az életünknek, és tudjuk, hogy milyen hatalmas hatással volt a metal világára globális szinten.

A patinás ereklyére itt lehet lecsapni, alább pedig mutatunk egy videót, amiben a tagok többek közt arról mesélnek a Rock Feednek, hogy miként forgatta fel fenekestül az életüket az ominózus hanganyag.

A fentebb említett BMFV + Trivium nosztalgitaturné hozzánk legközelebbi állomása Bécsben lesz, a Gasometerben, 2025. február 9-én.