Mikael Stanne elárulta, miért késlekedik a második The Halo Effect-lemez bejelentése

2022 legkirályabb svéd dallamos death-bemutatkozása egészen biztosan az egykori In Flames– és mai Dark Tranquillity-tagok új zenekarához, a The Halo Effecthez volt köthető. A Days of the Lost jött, látott, győzött, a göteborgiak pedig azóta is turnéztatják az anyagot Észak-Amerika- és Európa-szerte – nálunk is már kétszer jártak az elmúlt két évben (1, 2), jövőre pedig újra jönnek. Ezeken a bulikon pedig már fel-felcsendültek újabb dalok is, és nem kell rakétatudósnak lenni ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon: közeleg a második lemez.

Ezt a banda is többször alátámasztotta már, viszont az idő előrehaladtával se lett tisztább a kép az anyaggal kapcsolatban: se megjelenési dátum, se dallista, semmi igazából. Mikael Stanne frontember most egy podcastban öntött tiszta vizet a pohárba ezzel kapcsolatban, ahol elmondta, hogy

az egyéb zenekarai (Dark Tranquillity, Cemetery Skyline, Grand Cadaver) idei megjelenései miatt döntöttek úgy a Nuclear Blast kiadóval közösen, hogy promóciós szempontból az a legkifizetődőbb, ha az új The Halo Effect-anyag csak 2025 elején lát majd napvilágot.

Egy normális világban persze nem nagyon kéne ilyesmi miatt magyarázkodni, hiszen nem Tool-mértékű, évtizedes kihagyás van a lemezek közt, mindössze két és fél év, és erőteljesen bízhatunk abban, hogy a Halo’ már említett harmadik – és első headliner – hazai fellépésre, ami február 7-én esedékes, a Barba Negrában, már megjelenik az új anyag.

Addig is Mikael inkább a „főbb” zenekarára, a DT-re koncentrál, aminek a 13. lemeze, az Endtime Signals már itt van a kanyarban (augusztus 16.), és ennek is lesz budapesti lemezbemutató koncertje (november 20., Barba Negra), valamint ősszel érkezik a Cemetery Skyline debütlemeze is (egész pontosan október 11-én).

Minden egyéb infóért pedig irány ez a húszperces beszélgetés: