Az eddigi „legnagyobb, legdurvább és legmocskosabb” lemezét készül kiadni az Undeath

2024 október 4. is azon napok közé fog tartozni az évben, amikor nem győzünk majd lubickolni a jobbnál jobb megjelenésekben. Most egy újabb név csatlakozott a sorhoz, ők a rochesteri Undeath, akik harmadik lemezüket tervezik kiadni e (most már) jeles napon. Az old school death metalt csipetnyi hardcore-ral vegyítő banda ezúttal is a Prosthetic gondozásában jelenteti meg More Insane c. anyagát, és nemcsak az anyag neve hordoz magában totális megőrülést: a srácok kiadták a lemezhez minden idők legjobb sajtóanyagát, amit most minden változtatás nélkül (vagyis nyilván azért lefordítotva) közlünk is:

A More Insane az eddigi legnagyobb, legdurvább és legmocskosabb Undeath-lemez minden elképzelhető mércével mérve. Ez egy kibaszott beteg death metal-lemez a beteg death metal-őrülteknek és mindenkinek, aki értékelni tudja egy torzított elektromos gitáron szélvész módon eljátszott riff transzcendens erejét. Egy pillanatig sincs semmi szarakodás, csakis tíz fülbemászó death metal-sláger, amit öt olyan srác készített, akik elég rendszertelenül zuhanyoznak ahhoz, hogy megidézzék a death metal-ősök szellemét.

Hadd vázoljam, mi a helyzet: súlyemelési szakkifejezésekkel élve ha az előző lemezünk, az It’s Time…to Rise from the Grave volt a szálkásítási ciklusunk, ahol ledolgoztuk a zsírt és mindent a nyers velejéig csiszoltunk, akkor a More Insane-nel átlépünk a tömegelés szakaszába, ahol egy nagy, mocskos lemezt építettünk fel egy tiszta death metal izomzatból álló vászonra. Az anyagot Mark Lewisszal (Trivium, Chimaira, The Black Dahlia Murder) készítettük el, aki a hangmérnöki, keverési és maszterelési teendőket is elláta, és az eddigi legjobb hangzású albumunkat készítette el. Szó szerint gyilkos soundja lesz, bármin is játszod le, és még jobban fog szólni, ha feltekered a faszba a hangerőt.

Vannak itt dalok élőhalottak előrenyomuló seregeiről, démoni fejvadászokról, gyilkosságról, szörnyen félresikerült perverz kísérletekről, sikoltozó és vérkönnyeket hullajtó halottakról, gyilkosságról (megint), és még sok minden másról. Matt [Browning, dobos] festette a borítót, és ez az utolsó darabja annak a festménytrilógiának, amely még a Lesions of a Different Kind borítójával kezdődött, mostanra pedig eléggé kizoomoltunk ahhoz, hogy felfedjük, hogy ezen borítók elbaszott univerzuma teljes egészében egy rothadó isten fejének összeomlott és szétrepedt koponyáján belül játszódik, amely egy lélektelen ürességben lebeg.

Mindezt összefoglalván: a More Insane a legbetegebb cucc, amit valaha csináltunk, és pont. A death metal örökké uralkodik, mi pedig csak alázatos szolgái vagyunk. Jó szórakozást, és szívjátok el, ha van nálatok.

Azt. A. Kurva. Van még ezek után bármi kérdés? Szerintem se legyen. Mutatjuk is a lemez első ízelítőjét, a Brandish the Blade-et, aztán októberig lehet is serényen izgulni.

  1. Dead From Beyond
  2. More Insane
  3. Brandish the Blade
  4. Disputations Malignancy
  5. Sutured for War
  6. Cramped Caskets (Necrology)
  7. Bounty Hunter
  8. Wailing Cadavers
  9. Disattachment of a Prophylactic in the Brain
  10. Bones Clattering on the Cave