Disztópikus dallal vezeti fel debütlemezét a svéd Allt

Mit érdemes tudni az Alltról? Svédek, 2020-ban alakultak, modern, mélyre hangolt, progos metalcore-ban utaznak, és végül, de nem utolsósorban idén végre első nagylemezük formájában is a világra szabadítják víziójukat. A From the New Worldnek keresztelt cuccos október 4-én érkezik a Century Mediánál, a karlskogai srácok pedig így fogalmazták meg a két évig tartó munkafolyamat gyümölcsét:

Amikor elkezdtünk dolgozni az albumon, megdöbbentett minket, hogy a világ mennyire feszültnek tűnik, a feldúltság és a jövővel kapcsolatos félelmek miatt. Így aztán érdekelni kezdett bennünket, mi történik, miután minden darabokra hullik. Minden egyes szám egy külön történetet dolgoz fel, körbejárva a veszteség, a remény és az az embereket előre hajtó makacsság különböző oldalait. Az albumnak van egy kozmikus csavarja is: vonzott minket a Fermi-paradoxon, a nagy kérdés, hogy miért tűnik úgy, hogy egyedül vagyunk az univerzumban a sok csillag és bolygó között. Az album azt a kérdést teszi fel, hogy tudunk-e még kapcsolódni egymáshoz, és hogy van-e helye az emberi kötelékeknek egy feje tetejére állt világban.

Ami igazán egyedivé teszi ezt az albumot, az az idő, amit elszigetelten töltöttünk egy faházban az erdő mélyén. Ez az elvonulás lehetővé tette számunkra, hogy elmerüljünk az alkotási folyamatban, távol a zavaró tényezőktől, a természet csendjével körülvéve. A From the New World egy utazás, és mindenkit meghívunk, hogy tartson velünk.

A banda a 2022-es The Seed of Self-Destruction EP-je után tavaly kezdett el csepegtetni új dalokat, és hogy ezek hol is kapnak majd helyet, az most a negyedik tétel, az Aquila megjelenésével vált világossá. A szám a fanatizmusról és a vak engedelmességről szól, és mind hangzásában, mind képi világában betekintést enged a disztópikus, poszt-apokaliptikus világba, amit a fiúk kreáltak.

Az Allt egyébként nálunk is bemutatkozik idén, méghozzá a friss lemezét bemutató Imminence turnéjának utolsó állomásán, október 29-én, a Barba Negrában. Az estén fellép még a német metalcore-zenekar, az Aviana is. Jegyek és infók az eseménynél.

  1. A Flash of Light
  2. Remnant
  3. Aquila
  4. Memory of Light
  5. Echoes
  6. The Orphan Breed
  7. Dissect Yourself
  8. Emanate
  9. Ephemeral
  10. Cycles