Új számmal dönget az A Day to Remember

Bár novemberre tervezték, de végül csak 2020 elején fog megjelenni az új A Day to Remember-album a Fueled by Ramen kiadónál. Most viszont itt egy újabb dal róla, ami a Resentment címet kapta, és elég otromba módon belelép az ember arcába, mielőtt poposabb és elektrósabb vizekre evezne.

You’re Welcome című albumról Jeremy McKinnon énekes már elég sokat nyilatkozgatott az utóbbi hetekben, például azt, hogy a dalszerzésre elég nagy hatással volt a modern elektronikus zene (ami nem is csoda azután, hogy a banda nemrég Marshmellóval is kihozott egy közös számot).

Számomra az egésznek a lényege az volt, hogy „Fogjuk az A Day to Remember receptjét – azt, amiértt mindenki ismer és szeret bennünket – és adjunk hozzá modern hatásokat. Fogjunk egy modern dalszerkezetet, a kis refrénnel és a nagy droppal, és játsszuk el zenekarként, az elektronikus cuccok helyett. Fogjunk pár ilyen elemet, és csináljunk belőlük valami menő hangzású dolgot, de közben tartsuk meg az A Day To Remember-hangzást. Játszadozzunk a dalszerkezetekkel meg a modern produkciós eszközökkel, de tartsuk meg a súlyosságot, ami mi vagyunk.

A lemez címének eredete is érdekes, ugyanis gyakorlatilag egy kommentelőtől származik:

Az egyik koncert előtt felöltöztem, és arra gondoltam, kéne még rám egy fehér pulcsi. Szóval bementem egy boltba és vettem egy fehér pulcsit, amire pirossal rá volt írva, hogy „you’re welcome” pirossal, és pont olyan színű cipő volt rajtam. Gondoltam, ez pont tökéletes lesz. Készült rólam egy fotó ezen a mexikói fesztiválon, amin megfogom a pulcsimat a „you’re welcome” feliratnál. Másnap megtageltek a képen, és az első komment az volt, hogy „Most megmondom, az új A Day to Remember-album címe You’re Welcome.” És mivel a neten olvastam ezt, teljesen gyanútlanul, eléggé beütött, hogy valaki megmondta, mi legyen egy ADTR-lemez címe. Lefagytam, ott ültem, és azt éreztem, hogy „hát ez kurva jó.” Szóval egy rajongótól jött a cím.