Casketgarden hírlevél

„A CasketgardenIncompleteness In Absence” c. harmadik nagylemeze várhatóan június 16-ától kapható majd szerte az országban. A lemez felvételei a szolnoki Denevér Stúdióban készültek, a keverést és a masteringet Pelle Saether (többek közt Carnal Forge, Fleshcrawl, Terror 2000, Construcdead producer és hangmérnök) végezte a svédországi Studio Undergroundban, így végre valóban nyugati minőségben szólalnak meg a dalaink. A lemez kiadását, európai promócióját és terjesztését a Metal Age Productions végzi.

Az album egy konceptlemez arról, hogy az őszinteség minden fromája a mai társadalomban milyen akadályokba ütközik, milyen meglepően ellenséges közegbe érkezik. A stílus maradt a szokásos gyors, brutális de dallamos death/neothrash metal, külső fülek szerint egy kicsit több thrashes témával.

Az hangulatokat, érzéseket, melyeket megpróbáltunk dalokká formálni, Jacsó Balázs borítója segítségével vizuálisan is követhetjük, ugyanis minden dalhoz egy-egy kép kapcsolódik.

Sajnos a megjelenés körül technikai dolgok miatt volt még az utolsó pillanatban is volt egy kisebb csúszás, mert ez sajnos csak a CD gyárban derült ki, de már minden sínen van, hisz elkészült a CD.

Az előrendelés lehetséges a casketgarden666@freemail.hu címen direktben a zenekartól. Azoknak előrendelőknek, akik rózsaszín utalványon vagy átutalással előre küldik a CD 1500 forintos egészen baráti árát, elengedjük a postaköltséget. Részletek e-mailben.

Az előrendelés másik lehetséges módja pedig kiadónk a Metal Age Productions on-line shopja a www.metalage.sk oldalon, ahol szintén nyomott 8€ áron rendelhető meg a CD. A magyar terjesztő a Hammer Records lesz, de kell még pár hét, míg a boltokba jut az anyag.

Két szám a lemezről már egy ideje meghallgatható a myspace oldalon.

Az eddig adott koncertek mindegyike remekül sikerült, köszönjük a jelenlévőknek. Többfelől is hallottuk, hogy az egy év koncertszünet jót tett a zenekarnak, frissebbnek hat ma a banda a színpadon. Legutóbb a Zagreb Metal Festen jártunk Horvátországban, ahol a Sodom, az Amorphis, a Finntroll, a Belphegor, az Unleashed és a horvát Usud társaságában játszhattunk, illetve rögtön másnap, immáron harmadízben a Vaderrel, valamint a Septicflesh-sel és kísérőikkel nyomultunk Pesten, az Avalonban. Megtiszteltetés volt mindegyik buli.

A zenekar a nyáron főleg a maradék külföldi fesztivállehetőségeket aknázza ki, augusztus végén viszont már feltűnnek a Planetnoir Industries szervezésében évről-évre megrendezésre kerülő Antiparádén. Várhatóan ősszel több hazai koncertet is ad a zenekar, dátumok hamarosan.

Ide kapcsolódó hír, hogy a szerbiai Smederevo megrendezni szándékozott Castle Fest (ahol a Judas Priest, At The Gates, Carcass, Soilwork, Dismember, Helloween, stb zenekarok léptek volna fel illetve a kisebb színpadon a Casketgarden is) az ott kialakult politikai helyzet és az ennek követeztében rendkívül kevés darabszámban elfogyott elővételes jegy miatt kényszerült törölni az egész rendezvényt”.

Visszaigazolt koncertek:
Június 28, 2008 – SPALENE PORICI (CZ) Basinfire Festival 2008
+Alkehol (Cz), Evidence One (D), Harlej (Cz) , Interitus (Cz), Nightmare (Cz), Primal Fear (D) , Queensryche (USA), Škwor, Thunderbolt (N)

Július 18, 2008 SPITAL AM SEMMERING (A) – Kaltenbach Open Air
+Gorefest (Nl), Rotting Christ (Gr), Hollenthon (A), Necrophobic (Swe), Graveworm (I), Vreid (N), Dew-Scented (D), Negura Bunget (Ro), Excrementory Grindfuckers (D), stb.

Július 26, 2008 OBERSINN (D) – Eisenwahn Festival 2008
+Dawn of Perception(D), Retaliation(D), Finsterforst(D), Demolition (A) A.O.K.(D), Fleshless (Cz), Vendetta (D), Detonation(NL), Endstille (D), Sodom(D)

Augusztus 29-30 Budapest (H) – Antiparádé 2008
+tba.