Húsz év után újra színpadra áll a Leukémia klasszikus felállása

Ha megkérdezel manapság egy középkorú hardcore-arcot vagy punkot, hogy mondjon pár meghatározó zenekart a stílusokból a ’80-as és ’90-es évek hazai undergroundjából, bizonyára sokan fogják megemlíteni a Leukémia nevét. A budapesti banda 1986-ban alakult és egészen ’97-ig töretlenül működött, ez idő alatt két nagylemezt (Közel a felhajlító-géphez – 1993, Üzenetek a törésvonalról – 1995) és három demót szült meg, valamint nem kevés tag is rotálódott a formációban. A kultikus zenekart a kétezres években és a rá következő évtizedben is fel-felélesztették, az utolsó szög a koporsójába pedig 2021-ben került, amikor Oltyán László gitároson kívül mindenki kiszállt a bandából.

Most viszont újra koncertet ad a zenekar, mégpedig 2025. január 4-én az Instantban, a Cudi Purci Booking és a nem túl aktív – de akkor elég nagy bulikat összehozó – Phoenix Music Hungary szervezésében. Teszi ezt ráadásul a zenekar legstabilabb felállásában, a klasszikus Guppi, Dávid, Lacika trióval, vagyis Oltyán László (ének, gitár) mellett Lakics Gábor „Guppi”-val a dobok mögött és Jancsics Dáviddal basszusgitáron. Ők voltak egyébként azok, akikkel a zenekar anno ’97-ben befejeződött, illetve rá nyolc évre, 2005-ben újra összeállt pár klubkoncert és fesztiválfellépés erejéig.

Az estét a death metalt, punkot és grindot jó gusztustalanul ötvöző Retorsion, valamint az angol nyelven zenélő, hardcore-os, crossoveres Idő nyitja. A jegyértékesítés jövő hétfő délelőtt 10 órakor indul, légy résen, ugyanis elég jó árban vannak a korai behoppok! Jegylink és egyéb infók az eseményben.