A Korn Amy Lee-vel közösen adta elő a Freak on a Leasht Los Angelesben

Októberben még javában tart a Korn turnéja az ‘Államokban a Gojira és a Spiritbox társaságában, ami bár nem hivatalosan, de lényegében a nu metal-keresztapák 30. évfordulóját hivatott ünnepelni. Ennek apropóján különleges eseménnyé alakult Jonathan Davisék Los Angeles-i fellépése a több mint húszezer férőhelyes BMO stadionban. Az október 5-i estén nem csak a két fent említett vendégzenekar lépett, hanem pluszban mellettük még az Evanescence; a System of a Down-os Daron mellékvágánya, a Scars on Broadway; valamint a Slipknot-csemeték friss lemezes bandája, a Vended is.

Ez már önmagában egy baromi erős lineup lehetne, és akkor az este főszereplői kihívták az angyalhangú Amy Lee-t, az Evanescence énekesnőjét, hogy közösen adják elő a masszív, húszdalos setlistjük utolsó darabját, a banda máig leghíresebb trekkjét, a Freak on a Leasht. Erről odalent be is dobtunk pár rajongók által készített videót, csak hogy mindenki nagyjából át tudja érezni, milyen elemi ereje lehetett ennek az együttállásnak. Davisék egyébként még elnyomták a ’94-es debütlemezükről a Helmet in the Busht is az este folyamán, amit közel tíz éve nem játszottak élőben.

Ha pedig ez nem lenne elég, az este egyik előzenekara, a Spiritbox is újra előcsalogatott egy vendéget, ezúttal a folk/doom koronázatlan királynőjét, Chelsea Wolfe-ot a Jaded c. számukba – ami egyébként nem áll messze utóbbitól. Courtney-ék kezdenek az ilyenekből hagyományt csinálni, amit mi igazából egy pillanatig se bánunk. Bár ők mostanában nem jönnek hozzánk (meg senki más sem a Los Angeles-i felhozatalból), viszont Wolfe kisasszony nálunk is fellép még idén, teszi ezt november 16-án az A38 hajón.