Meglepetés EP-t durrantott a Sylosis, klipet is kapott a Heriot énekesnőjével közös címadó

Tavaly ősszel jelent meg a Sylosis hatodik lemeze, az A Sign of Things to Come, és ahogy az általában ilyenkor lenni szokott, a readingi négyes nemcsak tíz dalt írt az anyagra. Josh Middletonék túlságosan jónak találták a lemezről lemaradt darabokat, így most a semmiből kiadták őket egy ötszámos EP képében, ami a The Path címet kapta.

A gitáros-énekes-zenekarvezető Josh el is mondta, hogy a címadó dal mögé nem kell túlságosan sokat belátni, ez ugyanis

arról szól, hogy a frontember mennyire kurvára odavan, volt és lesz is a keményzenéért.

Az ő szavaival:

A dal a súlyos zene iránti szerelmemről és megszállottságomról szól. Ez minden, amire szükségem van. Ez sosem volt csak egy időszak, vagy valami, amiből kinövök. Elmerültem ebben a kultúrában, és még mindig mindennél nagyobb fanatikus rajongó vagyok! Azt hiszem, korábban egy ilyen jellegű dologról szóló dal megírását lehet elutasítottam volna. Talán elcsépeltnek, vagy a zenekar korábbi dalszövegeihez képest jellegtelennek tűnhet, de ez egy nagyon fontos dal számomra.

A számban közreműködik még a brit metal legígéretesebb feltörekvője, a Heriot énekesnője-gitárosa, Debbie Gough. Külön érdekesség, hogy Debbie-ék első nagylemeze is egy hete látott napvilágot, aminek felvételeit pont Josh felügyelte – és egyébként Will Putney keverte -, szóval összeér, ami összetartozik.

Olyannyira, hogy mindkét banda (plusz a keverős saját csapata, a Fit for an Autopsy is) része annak a november végén induló bitang körútnak, ami december 14-én ér el hozzánk, a Barba Negrába, és a fent említetteken kívül még a Darkest Hour fogja bebetonozni az agyunkat. Jegyed, infód, eseményed itt.