Heavy Is the Crown: itt a második új dal a Linkin Parktól

Miután a hónap elején a Linkin Park visszatérése túlzás nélkül felforgatta a világot, a hét év után újra színre lépő zenekar most bemutatta a második új számot a közelgő új lemezéről. A Heavy Is the Crown először élőben debütált két napja a Hamburgban tartott koncerten, azóta pedig egy hivatalos videó is kijött hozzá az LP és Riot Games közreműködésének keretében, mivel a szám a 2024-es League of Legends-világbajnokság hivatalos dala lesz.

Zeneileg a szám több helyről is merít a korábbi életműből: kicsit meteorás, kicsit Living Things-es, kicsit meg a Minutes to Midnight legkeményebb dalát, a Given Upot is idézi azzal a hosszan kitartott, 16 másodperces ordítással, amit az új énekes, Emily Armstong elereszt a dal vége felé. (Érdekes és talán nem is véletlen összecsengés, hogy ez pont egy másodperccel rövidebb annál az óriási screamnél, amit anno Chester Bennington a Given Upban kiadott magából, mintegy jelezve, hogy Emily gond nélkül le tud hozni jóformán bármit, amit az ikonikus elődje letett az asztalra, de közben mégsem azért van most itt a bandában, hogy túlszárnyalja őt.)

Linkin Park visszatérő albuma november 15-én érkezik From Zero címmel, ez lesz a banda első anyaga Emilyvel a mikrofonnál, illetve Colin Brittainnel a dobok mögött, aki a leköszönő alapítót, Rob Bourdont váltotta.

A zenekart a visszatérés bejelentése óta sokan támadják amiatt, mert az új énekesnőt sokak szerint szoros szálak fűzik vagy fűzték a szcientológia egyházához, illetve a nemi erőszakért elítélt Danny Masterson színészhez. Emellett a néhai frontember családja – pontosabban az édesanyja és Chester egyik fia, Jaime – is nemtetszését fejezte ki amiatt, ahogy és amilyen formában a zenekar újra aktiválta magát.