Kipróbált underground arcok progos poszt-metalja: bemutatkozik a Silhouettes of Baldur

Grizner „Kex” Tamás több formációja is megfordult már a hasábjainkon (Arkas, Béton Brut), a gitáros neve szinte garancia a minőségre, így nem is volt kérdés, hogy „újabb” projektjének is teret adjunk itt. Az idézőjelre azért volt szükség, mert a Silhouettes of Baldur max. nekünk friss, a tagoknak ez már egy több mint egy tíz éves ügye, ami egy év próbálás és dalírás után parkolópályára került, majd 2022-ben aktivizálódott újra. Ma pedig nálunk debütál az első daluk, aminek a címe egyszerűen csak I.

Kexen kívül itt van még Baricsa „Swéd” Gergő (Nefalem) bőgőn, illetve Török Gábor (The Durgas) a dobok mögött. A srácok már nem egy (közös) underground formációt megjártak, szóval van tapasztalat nem kevés – lássuk, ezt pontosan mibe is akarták manifesztálni ezúttal:

Zenénket a prog/poszt-metal jelzővel lehet legjobban leírni, némi elszállós és matekos íz hozzáadásával. Elég sok formáció volt ránk hatással: The Ocean, Tool, Karnivool, Deftones, The Dillinger Escape Plan, Tesseract, csak hogy pár nagyobb nevet említsünk. Sokfélét hallgatunk hazai részről is, mint az Isten Háta Mögött, Black-Out, Kispál és a Borz, Subscribe, de ezeken felül még rengeteg zenekar és stílus, amit szeretünk, legyen az grind, rap, jazz vagy elektronikus cuccok. Tényleg napestig lehetne sorolni a dolgokat.

A dal felvételeiben és a videó rögzítésében a Fck Bad Things-es Jóri Ferenc és Kiss Norbert, avagy a Fun Fact Studio segédkezett. A zenekar szeretne még legalább egy dalt idén kihozni, azonban először az élő show-kra koncentrálnak, amikből már le van nekik kötve kettő. Azután pedig a stúdióban folytatnák az ötletelést, hogy jövőre egy nagyobb terjedelmű kiadvánnyal tudjanak megörvendeztetni minket.

Ahol pedig el lehet csípni a Silhouettes of Baldurt szárnybontogatásai közben: