6041: hallgasd meg az új Stubborn-kislemezt!

Az idei év elég termékeny volt a kerekegyházi Stubborn számára, hiszen a srácok alighogy megjelentették tavasszal bemutatkozó EP-jüket, őszre már elég sokat megjegyezhették a zenekar nevét. A banda azonban nem elégszik meg ennyivel, így napról napra azon dolgoznak a srácok, hogy egyre több helyre juthassanak el, még ha ez áldozatokkal is jár: erről, a nemrég bekövetkezett tagcseréről, a hamarosan elinduló Európa-turnéról, na meg a változást szemléltető két új dalról faggattuk most a zenekart.

Mióta legutóbb interjúztunk, eléggé felpörgött körülöttetek az élet. Először térjünk rá arra, hogy a zenekarnak új basszusgitárosa van Pillinger Tamás személyében. Hogyan került ő be a zenekarba, illetve hogyan zajlik a közös munka? Összecsiszolódtatok már?

Igen, szerencsére mostanában viszonylag zajlik az élet, haladnak a dolgok körülöttünk. Büszkén jelenthetjük, hogy támogat minket a Grindrise Clothing, amit ugye a volt TST-s Zsolesz csinál, mi pedig próbáljuk minél több helyre eljuttatni a cuccokat. A turnéra is viszünk magunkkal árusítani a merch-ünk mellé. Amikor elváltak útjaink Gyulától, „hirdetést” tettünk közzé, amit többek közt ti is megosztottatok. Ezáltal Tomi, akit már egyébként is ismertünk a The Sharon Tate-ből, felvette velünk a kapcsolatot. Mivel Tomi a fővárosban él, mi pedig Kerekegyházán, így a próbák kicsit körülményesebbek, de ennek ellenére zökkenőmentesen működik a dolog. Nem telt még el sok idő, de úgy érezzük, hogy Tomi mind emberileg, mind zeneileg, mind hozzáállásban beleillik a csapatba.

Még a tagcsere előtt kijöttetek egy videoklippel a nyár folyamán: a Vicious Life-hoz készített anyagnak mi volt a koncepciója, illetve hogyan emlékeztek vissza a forgatásra? Milyen visszhangokat kaptatok a videóra?

A koncepció az volt, hogy forgassunk egy egyszerű, de mégis valami kisebb üzenettel rendelkező videoklipet, aminek a célja részben az volt, hogy az emberek megismerjék a zenekar arculatát, és ez úton is megismertessük a zenénket a hallgatókkal. A klip mondanivaló szempontjából illeszkedik a szöveghez, ami az emberi mocsokból kimászásról-erkölcsi érték válságról szól.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=wipzzwjr-6U

A forgatáson nagyon jól éreztük magunkat! Három helyszínen forgattunk Kerekegyházán. Mindent próbáltunk minimálbólmegoldani, pl. a vizet is hordókban hordtuk bele a gödörbe, amit ástunk. Kaptunk pozitív, negatív visszajelzéseket egyaránt. Aminek nagyon örültünk, hogy megosztotta a videónkat egy külföldi portál (Hardcore Worldwide) a csatornáján. A klipet egyébként Sárkány Krisztián készítette, ezúton is köszönjük neki!

A nyár folyamán az énekesetek, Árpi a Show Your Otherside bemutatkozó EP-jén is vendégszerepelt: mi volt az apropója ennek a baráti gesztusnak, illetve  mennyiben szólhatott bele magába a dalba?

A zenekarral már régebb óta ismerjük egymást, így jöhetett tőlük azt ötlet, hogy elhívták Árpit, aki persze szívesen igent mondott. A dalba konkrétan nem volt beleszólása, a saját részét formálhatta meg úgy, ahogy akarta.

Ugyanígy Ti is rögzíttettetek két friss szerzeményt, melyeket az alábbiakban mutatunk be. Mi volt az alábbi felvétel apropója, illetve mit tudhatunk ezekről a dalokról?

Úgy éreztük, hogy a Grab the Key EP óta eltelt annyi idő, hogy hangot adjunk magunkról. Ez a két dal előhírnöke annak a nagylemeznek, amin egy ideje már nagy erőkkel munkálkodunk, és ez stílusilag és hangzásilag is eltér az előző kiadványunktól. Nem mellesleg a szülővárosunk ihlette az összefoglaló nevét: 6041. Az Eternal Emptinessben vendégeskedik Kókai Barnabás (The Southern Oracle, The Banished, Barber’s Art), melynek apropója az volt, hogy miközben a dalt írtuk, egyből Barni jutott eszünkbe, mint vendégénekes. Úgy éreztük, hogy az ő orgánuma tökéletesen illene a képbe. Amikor felkértük, egyből igent is mondott, és teljesen elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és ezúton is köszönjük neki!  A két számot ismét ingyenesen letölthetővé tesszük, most fizikai formátumot nem nyer az EP, viszont hozzá kapcsolódó póló lesz.

A madarak azt csiripelik, hogy nemsoká Európa-turnéra indultok a Katrinák Márk (Téveszme) által életre hívott Emptiness Booking jóvoltából, mit szabad erről tudni?

Jól csiripelték! Valóban egy, a Márk által szervezett kisebb körútra indulunk Európába, ami a következő országokat érinti jelenlegi állapot szerint: Szlovákia, Németország, Svájc, Olaszország. A turné november 9-től 18-ig tart. Várjuk már nagyon, ez lesz ugye az első huzamosabb ideig tartó koncert sorozatunk, nagyon izgatott már mindenki.

Mik a további terveitek az idei évre való tekintettel?

A turné után kissé visszaveszünk koncertezésből, és ráállunk a meglévő dalok formálására, és újak írására, igyekszünk egy ütős nagylemezt összehozni.

És végezetül: készültök valami különlegességgel a pénteki Düreres koncertetekre?

A pénteki bulin a két új szám mindenféleképp el fog hangzani, és Barni is tuti be fog ugrani egy kiabálására.