Zenetörténelem: egy vulkánban adott koncertet Chino Moreno

_90029502_deftones

Még a múltkor adtunk hírt arról, hogy Chino egy nagyon nagy dobásra készül: a Deftones-frontember a Thrihnukagigur nevű vulkán mélyén készült koncertet adni, és ez a hétvége során meg is valósult!

A Deftones ugyebár az év tavaszán tért vissza a Gore című nagylemezével, amely megosztotta a rajongótábort, és csak 1-2 dalt játszanak róla élőben. Így volt ez az izlandi Secret Solstice fesztiválon is, de amellett, hogy a Deftones teljes szettel fellépett volna, Chino Moreno egy speciális, háromdalos akusztikus műsorral is készült az említett vulkán gyomrában. A fesztivál egyébként a következő címszóval illett az eseményt: „a világ első koncertje egy vulkán belsejében”, és biztos, hogy a zenetörténelemben nem sok hasonló történhetett.

20 olyan vállalkozó kedvű rajongó volt, akik fejenként 250 000 koronát (azaz kb. 550 000 forintot) fizettek azért, hogy megnézhessék Chino vulkánbeli koncertjét. Több mint 2 és fél mérföldet kellett gyalogolniuk, majd egy hatperces liftezés árán jutottak le a koncert helyszínére, nagyjából 400 láb mélységbe ereszkedhettek alá.

A BBC tudósítása szerint Moreno egy Morrissey-dalt, egy Deftones-számot, (méghozzá a White Pony nagy slágerét, a „Change (In the House of Flies)”-t), valamint az idén elhunyt David Bowie utolsó lemezének címadó dalát, a „Blackstar”-t adta elő. Mutatunk 1-2 felvételt!