Wan2 + Hegyalja Fesztivál hírek

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket az internetes jelentkezési rendszer mind a fellépni szándékozó zenekarok, mind a nyári munkát keresők körében – adta hírül a mezőtúri Wan2 és a tokaji Hegyalja fesztiválokat szervező Delta Fest Kft. A zenekari jelentkezések száma az március végéig megközelítette a négyszázat, s a jelentkező diákmunkások száma is hasonlóan magas.

A fesztiválok zenei kínálatának összeállítása az ismertebb hazai előadókat illetően hagyományosan meghívásos, illetve jelentkezéses alapon történik. Ez utóbbiak közül mintegy félszáz előadó, dj. és zenekar fellépésére nyílik lehetőség, így elmondható, hogy már az első héten háromszoros volt a túljelentkezés, a határidő lejártára pedig nyolcszoros. A kiválasztást a Wan2 és a Hegyalja fesztiválok művészeti vezetői végzik, figyelembe véve a műfajok arányát, a minőséget, az évközi munkát, de bizonyos fokú előnyt élveznek a kelet-, illetve észak-magyarországi előadók.

Jelen lesznek természetesen világsztárok is:Mezőtúron a svéd death-metál egyik legfontosabb reprezentánsa, az Entombed, a kaliforniai thrash ikon: Exodus, illetve a hardcore első vonalának new york-i legendája, az Agnostic Front, valamint a legfrissebb biztos fellépő a finn Apocalyptica. A könyedebb műfajú tokaji Hegyalja fesztiválon a Freestylers, a Dub Pistols élő koncertekkel, a d&b alapmű Roni Size és MC Dynamite, és a breakbeat zsonglőr Freq Nasty már hivatalosan is visszaigazolták fellépéseiket, további zenekarok és dj-k menedzsmentjeivel még folynak a tárgyalások.

Tavaly rendkívül nagy sikert aratott a fiatalok körében a mezőtúri, illetve a tokaj-rakamazi fesztiválokon végezhető alkalmi munka, ez sokak számára lehetővé tette, hogy egyáltalán részt vehessenek a fesztiválon. Az idén is számítanak rájuk a szervezők egyebek közt információs, műszaki kisegítő, takarító, jegyellenőr, rakodó és vendéglátó pultos munkakörökben. E feladatokra április végéig várják a jelentkezéseket a két fesztivál hivatalos honlapján keresztül.